Πεντάγωνο και κυβέρνηση διευκρινίζουν ότι η NAVTEX για το Καστελόριζο εκδόθηκε από το Λιμενικό

Must Read

Το Πεντάγωνο και η ελληνική Κυβέρνηση έδωσαν διευκρινήσεις για την είδηση της NAVTEX του Πολεμικού Ναυτικού με ασκήσεις με πυρά στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, την οποία μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ (και μαζί σύσσωμα τα ΜΜΕ). Η NAVTEX ανήκει στο Λιμενικό υποστηρίζουν και αυτό αλλάζει τα δεδομένα.

Ζηλέψαμε φαίνεται από τη σαββατιάτικη γκάφα της τουρκικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, η οποία ανακοίνωσε ότι το αγκυροβολημένο Oruc Reis ξεκίνησε έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και είπαμε κυριακάτικα να κάνουμε κι εμείς τη δική μας γκάφα, σε μια στιγμή μάλιστα, που δεν επιτρέπονται λάθος χειρισμοί.

Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηριστούν τα όσα συνέβησαν; Εξηγούμε:

Νωρίς το βράδυ της Κυριακής το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε την είδηση με τίτλο: «NAVTEX του Πολεμικού Ναυτικού για ασκήσεις με πυρά στην περιοχή του Καστελόριζου» και προφανώς έγινε ένας… χαμός, με δεδομένη τη στιγμή που βρισκόμαστε στα ελληνοτουρκικά, με τη NAVTEX της Τουρκίας για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα να ισχύει ως τις 2 Αυγούστου και τους στόλους των δύο χωρών να είναι σε ύψιστη ετοιμότητα.

Δείτε ακόμα: Το ΠΝ ξεσηκώνει το Καστελόριζο με NAVTEX-μήνυμα στην Τουρκία! Τι είπε η Μέρκελ στον Ερντογάν για τους Έλληνες (video)

Ακολούθησε σχεδόν άμεσα απάντηση από την Τουρκία με αντι-NAVTEX και τις γνωστές κραυγές περί «αποστρατικοποιημένης περιοχής».

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση και το Πεντάγωνο, η NAVTEX υπάρχει, προφανώς, αφού είναι αναρτημένη στην Υδρογραφική Υπηρεσία, αλλά δεν εκδόθηκε όμως από το Πολεμικό Ναυτικό, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά από το Λιμενικό!

Αφορά άσκηση με πυρά του Λιμενικού που ήταν προγραμματισμένη να γίνει ανοιχτά από το Καστελόριζο και συνήθως, τέτοιες ασκήσεις γίνονται στα έξι μίλια και εκδίδεται και NAVTEX.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This