Στρατηγική περικύκλωσης και εκβιασμών με στόχο παράδοση εθνικής κυριαρχίας

Must Read

Ο ελληνικός λαός ζει μέσα σε ένα τεράστιο κενό ενημέρωσης. Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται στο Αιγαίο εδώ και μερικές μέρες!

Οι πληροφορίες που μας φθάνουν είναι αντικρουόμενες. Και για το αν υπάρχει κλιμάκωση ή αποκλιμάκωση με την αποχώρηση τουρκικών πλοίων από την περιοχή του Καστελόριζου και για το αν το Oruc Reis εξήλθε του ναυστάθμου του Ακσάζ για έρευνες στην περιοχή. Οι Τούρκοι παίζουν μαζί μας, διοχετεύοντας στα κοινωνικά δίκτυα την πληροφορία πως κατευθύνεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Η ένταση συντηρείται και από όσο καταλαβαίνουμε η στρατηγική του Σουλτάνου είναι η εξής: Προσφεύγοντας σε μεθόδους περικύκλωσής μας από Βορρά και Νότο (ενδεικτική η νέα αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν Αλβανία – Τουρκία) αλλά και εκβιασμών, ο Τούρκος Πρόεδρος επιθυμεί να σύρει την Ελλάδα σε διάλογο, στον οποίο θα κληθεί να αναγνωρίσει βασικές πτυχές του Τούρκο-λιβυκού μνημονίου! Το τουρκικό αίτημα είναι να παραδώσουμε εθνική κυριαρχία και μάλιστα σκληρό πυρήνα κυριαρχίας. Εντός ελληνικής ΑΟΖ. Τα δε μέσα ώστε να εξαναγκαστούμε να το πράξουμε, πολλά!

Την Παρασκευή το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu  μετέδωσε από τα Τίρανα ότι εγκρίθηκε από την αλβανική Βουλή η νέα αμυντική συμφωνία (26η στη σειρά από το 1998!) μεταξύ Αλβανίας- Τουρκίας! Πρόκειται για οικονομική βοήθεια προς την Αλβανία προκειμένου να αγοράσει αμυντικούς εξοπλισμούς παραγόμενους κατά 100 τοις εκατό στην Τουρκία.

Εάν συνυπολογίσει κανείς και την τουρκική διείσδυση στην Λιβύη, τους πλουτοπαραγωγικούς χώρους της οποίας ελέγχει ήδη ο Ερντογάν γίνεται σαφές πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει μείζον ζήτημα εθνικής ασφαλείας. Η άμυνα μας είναι ακάλυπτη και από δυτικά και από Βορρά.

Δικαιώνεται έτσι ο Νίκος Κοτζιάς που πρώτος είχε διατυπώσει το δόγμα της περικύκλωσης. Πρόκειται για βαριά αποτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής! Όταν στην Ελλάδα ζουν 1 εκατομμύριο Αλβανοί μετανάστες και η γείτονα χτυπά την πόρτα της ΕΕ, πρέπει να είναι κανείς πολύ άχρηστος όταν δεν μπορεί να αποτρέψει τέτοιες αποφάσεις!

Πέρα από αυτά, ο Ερντογάν, που τόσο με το Ouc Reis, όσο και με τα αλιευτικά που επισκέπτονται την ελληνική ΑΟΖ, θέλει να δείξει πως το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι ενεργό και το Σάββατο με δηλώσεις του κλιμάκωσε υπέρμετρα! Έθεσε στην Ελλάδα το δίλημμα «διάλογος ή αναμέτρηση επί του πεδίου».

«Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα στο έδαφος στην θάλασσα στους φυσικούς του πόρους κανενός. Όμως, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να απλώσει χέρι, στα δικά μας συμφέροντα και δικαιώματα…Προειδοποιούμε ανοικτά όλους όσους μιλούν και συμπεριφέρονται εναντίον της χώρας μας με τρόπο που δεν αρμόζει με την πολιτική, την διπλωματία, την καλή πρόθεση και την λογική: Αν λάβετε το τίμημα που έχουμε πληρώσει, ορίστε, βγείτε στο πεδίο. Αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε το συντομότερο αρχίστε τις διαπραγματεύσεις».

Τι επιδιώκει στην πραγματικότητα; Νομίζουμε δύο πράγματα. Στην πρώτη φάση αξιοποιεί τα όπλα για να μας σύρει σε διάλογο για θέματα εθνικής κυριαρχίας. Και όταν το επιτύχει έπειτα θα χρησιμοποιήσει το διάλογο για να επιβάλλει τετελεσμένα με τα όπλα.

Εάν η Ελλάδα επιμένει ότι τα νερά νοτίως της Κρήτης είναι δικά της, θα στείλει το ερευνητικό και πολεμικά πλοίο για να επιβάλλουν με τα όπλα την βούληση του. Ο κίνδυνος που διατρέχει το Έθνος είναι μέγας και απορούμε για τον εφησυχασμό που δημιουργεί η επίσκεψη του αεροπλανοφόρου Άιζενχάουερ στην Κρήτη. Εκτός κι αν η παρουσία του οφείλεται στον ρόλο επιδιαιτητή που θέλουν να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ μετά την τυχόν ελληνο-τουρκική σύρραξη …Να επιτηρήσει δηλαδή όπως στα Ίμια την ταυτόχρονη αποχώρηση στρατευμάτων από μια νέα γκρίζα ζώνη.

Πηγή: εφημερίδα «Εστία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This