Απειλούν με πόλεμο οι Τούρκοι μετά τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου!

Must Read

Ανακοίνωση – φωτιά πριν από λίγο από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.

Την οργή της Τουρκίας επισύρει η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ. Οργή που μάλιστα εκφράζεται σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο με ευθεία απειλή πολέμου. Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ, μιλά ευθέως για «απάντηση στο μέτωπο και στο τραπέζι». Με τον όρο «μέτωπο» οι Τούρκοι φυσικά εννοούν την απειλή πολέμου την οποία ούτως ή άλλως έχουν στο τραπέζι με το Casus Belli.

Οι Τούρκοι στην ανακοίνωσή τους αμφισβητούν ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου, επικαλούμενοι το παράνομο μνημόνιο που έχουν υπογράψει με τον Σαράτζ, το οποίο προκλητικά καταπατά την ελληνική εθνική κυριαρχία. Με άκρως προβοκατόρικη διάθεση το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών ισχυρίζεται ότι η Αίγυπτος απεμπολεί δικά της κυριαρχικά δικαιώματα με αυτή τη συμφωνία, όπως ακριβώς έκανε και με την Κύπρο! Ενώ τονίζει ότι έτσι καταπατώνται και τα δικαιώματα της Λιβύης!

Και για να μην υπάρχουν περιθώρια για παρερμηνείες, η Τουρκία απειλεί ότι δεν θα επιτρέψει καμία οικονομική δραστηριότητα στην εν λόγω ζώνη που περιλαμβάνει η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This