Αλλαγή πορείας του Oruc Reis – Τρίωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας στο Πεντάγωνο (video)

Must Read

Το Oruc Reis, η συνοδεία του (δύο μικρότερα ερευνητικά) και τα πολεμικά πλοία που το ακολουθούν, άλλαξαν πορεία, οκτώ ναυτικά μίλια πριν φτάσουν στο όριο της παράνομα δεσμευμένης περιοχής από την Άγκυρα. Στο ελληνικό Πεντάγωνο επικράτησε κινητικότητα, με συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (ΣΑΜ) υπό την προεδρία του ΥΕΘΑ.

Τα τουρκικά πλοία φαίνεται να ακολουθούν πορεία προς νότο, με στρατιωτικούς αναλυτές να εκτιμούν πως ίσως πρόκειται για την απαρχή μετακίνησής τους προς τα ανατολικά, άρα και απομάκρυνσής τους από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το Oruc Reis φθάνοντας στο δυτικό όριο της παράνομης NAVTEX, δηλαδή κοντά στον 28ο μεσημβρινό άλλαξε ρότα και κατευθύνθηκε αρχικά νότια και συνέχεια ανατολικά, δηλαδή δεν ξεπέρασε τον 28ο μεσημβρινό, το όριο της ΑΟΖ της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας.

Κάτι τέτοιο όμως θα φανεί τις επόμενες ώρες.

Εν τω μεταξύ, τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το βράδυ της Τρίτης, υπό την προεδρία του ΥΕΘΑ, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ο συνολικός επιχειρησιακός σχεδιασμός. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, καθώς και ο γ.γ. Αντώνιος Οικονόμου.

Φυσικά το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παραμένει και θα παραμείνει στην περιοχή για όσο χρειαστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This