Κυριακή 13/6/2021

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ προειδοποίησε τη Γερμανίδα ομόλογό του για «ατύχημα» στην Αν. Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογό του Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνομιλία συζητήθηκαν η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, με αφορμή τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, στην περιοχή καθώς και η επικείμενη άτυπη σύνοδος των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις 26 Αυγούστου στο Βερολίνο.

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, προειδοποίησε την Γερμανίδα ομόλογό του για τον κίνδυνο ατυχήματος λόγω συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για να λάβει διαβεβαιώσεις από την Κραμπ-Καρενμπάουερ ότι θα ενημερώσει για τη συζήτηση την καγκελάριο Μέρκελ.

Η Γερμανίδα Υπουργός είπε ακόμα ότι γνωρίζει την κατάσταση στην περιοχή και πως σύμφωνα με τις δικές της πληροφορίες, ο τουρκικός στόλος θα αποχωρήσει από την περιοχή στις 23 Αυγούστου (οπότε λήγει η τουρκική NAVTEX), με τον κ.Παναγιωτόπουλο να ξεκαθαρίζει ότι η άμεση αποχώρηση του τουρκικού σκάφους και του τουρκικού στόλου από την περιοχή, είναι προϋπόθεση για να γίνει η οποία προσπάθεια έναρξης διαλόγου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ