Αν η κυβέρνηση δεν προβεί ΑΜΕΣΑ στην έκδοση NAVTEX…

Must Read

Καλό το παραμύθι του αλλά δεν είχε δράκο…

 

«Αν η κυβέρνηση δεν προβεί ΑΜΕΣΑ στην έκδοση NAVTEX για όλες τις επίμαχες περιοχές, μέχρι να γίνουν (αν γίνουν) οι διμερείς συζητήσεις Ελλάδας – Τουρκίας, είναι βέβαιο πως θα το κάνουν οι Τούρκοι. Κι οι συζητήσεις τότε θα γίνουν με τους συνομιλητές να κάθονται στο τραπέζι και με τον τουρκικό στόλο να έχει κάνει κατάληψη στις πλουτοπαραγωγικές περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ. Μία τέτοια εξέλιξη, θα οδηγήσει την Ελλάδα σε έναν ντροπιαστικό συμβιβασμό που η Ιστορία θα την περιγράψει με μαύρα γράμματα».

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Τα μεμέτια ανέκαθεν ήταν προϊόν εκμετάλλευσης από τον κάθε λαοπλάνο ηγέτη της Τουρκίας. Κάτι η αγραμματοσύνη μεγάλου αριθμού πολιτών, κάτι ο θρησκευτικός φανατισμός, κάτι η περιορισμένη δυνατότητα ανάλυσης και σύγκρισης πολλών ελεύθερων πληροφοριών λόγω της φίμωσης των Μέσων Ενημέρωσης, κάνουν αρκετά εύκολη και διαχειρίσιμη την μάζα των Τούρκων πολιτών στα χέρια του παράφρονα Σουλτάνου.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι δηλώσεις Ερντογάν για την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου αξίας 65 δις δολαρίων στην τουρκική υφαλοκρηπίδα στη Μαύρη Θάλασσα, προξενούν απορίες, γιατί όλες οι έρευνες που έγιναν στο παρελθόν από κολοσσούς εταιρείες, έδειξαν πως το κοίτασμα ήταν μικρό κι επομένως άνευ σημασίας για την εξόρυξή του. Αυτό το λένε γνώστες του θέματος για τα κοιτάσματα στη Μαύρη θάλασσα κι όχι πολιτικάντηδες που αποσκοπούν στην παραπληροφόρηση των πολιτών. Πολιτικάντηδες όπως ο Ταγίπ Ερντογάν!

Καλό επομένως το παραμύθι που σκέφτηκε στην παράνοιά του επάνω να μας πει ο Τούρκος πρόεδρος αλλά δράκο δεν έχει.

Ποια είναι επομένως η πραγματικότητα;

Από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δεν έχουν διαψευστεί από κανέναν, η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει. Αρκετές είναι κι οι αντιδράσεις των Τούρκων πολιτών που βλέπουν καθημερινά να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής τους. Ο Σουλτάνος, σαν σύγχρονος Χίτλερ, τους «παραμύθιασε» με το όραμα της Γαλάζιας Πατρίδας, ένα όραμα που απαιτεί, όχι μόνο τεράστια κονδύλια που θα στηρίξουν τις όποιες στρατιωτικές επιχειρήσεις και την αγορά όπλων αλλά (το σημαντικότερο) την απώλεια εκατομμυρίων αθώων ζωών. Όπως ακριβώς έγινε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η Γερμανία κατέστρεψε την Ευρώπη και δολοφόνησε εκατομμύρια αθώους πολίτες (εκτός από τις απώλειες σε στρατιώτες) με μοναδικό στόχο, να γίνει κυρίαρχος, να εξουσιάσει την ανθρωπότητα.

Γιατί όμως ο Ερντογάν «κυκλοφόρησε» αυτό, το ανόητο παραμύθι;

Στη Λιβύη, οι «ειρηνιστές» του φιλότουρκου Σάρατζ, πήραν πίσω τις δηλώσεις τους για κατάπαυση του πυρός και δήλωσαν δια στόματος του εκπροσώπου των δυνάμεων της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), σμηνάρχου Mohammad Qanunu, ότι θα συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, μέχρι την απελευθέρωση όλων των πόλεων σε εθνικό επίπεδο. Γίνεται σαφές ότι ο ένας στόχος του Ερντογάν που ακούει στο όνομα «Λιβύη» παραμένει ακόμα στον σχεδιασμό του. Και παραμένει για τον απλούστατο λόγο, της πλήρους εκμετάλλευσης από την Τουρκία των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της Λιβύης. Εκεί οδηγείται η σκέψη μας, λαμβάνοντας υπόψη και την συμφωνία – μαμούθ που υπεγράφη πριν λίγες ημέρες στη Λιβύη, μεταξύ Τουρκίας και της κυβέρνησης της συμφοράς, του προδότη Σάρατζ, ύψους 35 δις δολαρίων!!! Στρατιωτικό οπλισμό, στρατιωτικές δυνάμεις διαθέτει η Τουρκία στη Λιβύη για να στηρίξει την μαριονέτα Σάρατζ κι ασφαλώς όχι γιατί υποστηρίζει τη νομιμότητα. Ο ένας λήσταρχος, ο ένας δολοφόνος, στηρίζει τον άλλον στο όνομα της εξουσίας και του παράνομου πλουτισμού, της λεηλασίας της περιουσίας της Λιβύης.

Ο Σουλτάνος της συμφοράς, πιθανόν πιστεύει πως έχει να κάνει με ανθρώπους της ευφυΐας των συνεργατών του. Όμως, ευτυχώς ή δυστυχώς, σε άλλες χώρες υπάρχουν πιο καλά μυαλά από αυτό του Ερντογάν και το σπουδαιότερο, πιο υγιή.

Αδιόρθωτος ο Ερντογάν, δεν πρόκειται να αλλάξει τα σχέδια του ότι κι αν του πουν ακόμα – ακόμα κι αν του κάνουν… λοβοτομή! Ο άνθρωπος είναι άρρωστος, είναι αιμοδιψής, είναι το χειρότερο είδος φασίστα.

Η Ελλάδα, έχει τη δυνατότητα, με NAVTEX που θα εκδώσει, να στερήσει τη δυνατότητα από την Τουρκία να κάνει έρευνες στα χωρικά της ύδατα. Το έκανε; Θα το κάνει; Γι’ αυτές τις απλές κινήσεις δεν χρειάζεται να έχεις υψηλό iq παρά μόνο… απλό νου!

Αν η κυβέρνηση δεν προβεί ΑΜΕΣΑ στην έκδοση NAVTEX για όλες τις επίμαχες περιοχές, μέχρι να γίνουν (αν γίνουν) οι διμερείς συζητήσεις Ελλάδας – Τουρκίας, είναι βέβαιο πως θα το κάνουν οι Τούρκοι. Κι οι συζητήσεις τότε θα γίνουν με τους συνομιλητές να κάθονται στο τραπέζι και με τον τουρκικό στόλο να έχει κάνει κατάληψη στις πλουτοπαραγωγικές περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ. Μία τέτοια εξέλιξη, θα οδηγήσει την Ελλάδα σε έναν ντροπιαστικό συμβιβασμό που η Ιστορία θα την περιγράψει με μαύρα γράμματα.

Ας ξυπνήσουν λοιπόν οι πολιτικοί μας, ΟΛΩΝ των κομμάτων…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This