Λήγει απόψε η παράνομη NAVTEX όμως το Oruc Reis «ορέγεται» Καστελλόριζο και Ρόδο

Must Read

Σε έναν πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα στους υδατογραφικούς σταθμούς Αθήνας – Άγκυρας, ο Ερντογάν και οι «αυλικοί» του τραβούν στα άκρα την κατάσταση παρά τις παρεμβάσεις για διάλογο από την Ευρώπη. 

Η παράνομη τουρκική NAVTEX που ανανεώθηκε το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να λήξει απόψε και θεωρητικά το Oruc Reis πρέπει να γυρίσει στο λιμάνι της Αττάλειας. Αντί αυτής της εξέλιξης όμως τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρουν ότι το τουρκικό ερευνητικό που έχει απλώσει τα καλώδια του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και αλωνίζει στα ελληνικά ύδατα, όχι μόνο δεν θα αποχωρήσει αλλά θα προχωρήσει έως και το Καστελόριζο.

Η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία, εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας που σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης, γι αυτό και πρόκειται να διευρύνει τις έρευνές του μέχρι το Καστελλόριζο και δυτικά της Ρόδου.

Οργισμένος ο Χαμί Ακσόι για τα γαλλικά αεροσκάφη

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, τα «έβαλε» με την παρουσία γαλλικών αεροσκαφών στην Κύπρο: «Η προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη προς τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση, η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο το οποίο είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Ακσόι.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This