Προκαλεί Τούρκος απόστρατος: «Εάν πάμε σε πόλεμο, η Ελλάδα θα χάσει πολλά νησιά και τη Δυτική Θράκη»

Must Read

Εμπρηστικές ήταν οι δηλώσεις του απόστρατου Συνταγματάρχη και ειδικού σε θέματα ασφάλειας, Ουνάλ Αταμπάι ο οποίος μίλησε στην φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ για τις βλέψεις του τουρκικού καθεστώτος στα ελληνικά ύδατα και εδάφη.

Ο Συνταγματάρχης ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι εκείνη είναι που θα χάσει σε περίπτωση πολέμου. Το τουρκικό ρεπορτάζ αναφέρει, σύμφωνα με το cna.org.cy, ότι η κοινή τετραμερής άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας ήταν αφορμή για να κλείσει η πόρτα της διπλωματίας, ενώ είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα από την μεσολάβηση του Βερολίνου.

«Η Ελλάδα εξοπλίζει νησιά»

Στην εφημερίδα δημοσιεύονται δύο χάρτες υποτίθεται της τουρκικής ΑΟΖ η οποία επηρεάζει όλα τα νησιά του δυτικού Αιγαίου, ενώ έχουν εξαφανίσει  εντελώς το Καστελλόριζο. Ο Ουνάλ Αταμπάι υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα έχει αυξήσει τα εδάφη από το 1830, όχι με πόλεμο, αλλά με συνομιλίες και αυτό ετοιμάζεται να κάνει και τώρα: «Αυτό έχει συνηθίσει και αυτό θέλει να κάνει. Προσπαθεί να σφετεριστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και να δημιουργήσει μια κατάσταση επί του εδάφους. Εάν αυτό συμβεί, η Τουρκία θα αναλάβει τον κίνδυνο του πολέμου. Η Ελλάδα εξοπλίζει νησιά, επεκτείνει τα χωρικά ύδατα από 6 σε 12 μίλια και συνεχίζει να χρησιμοποιεί εναέριο χώρο 10 μιλίων ενώ έπρεπε να είναι στα 6. Η Τουρκία, την στιγμή που επηρεαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, εάν χρειαστεί αντέχει τον πόλεμο, αλλά εδώ αυτή που θα χάσει είναι η Ελλάδα. Θα χάσει και πολλά από τα νησιά και θα χαθεί και η Δυτική Θράκη» δήλωσε ο Τούρκος απόστρατος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη για το μέλλον του Στέλιου Δρουμαλιά και της Δώρας Παντέλη στο J2US

Στο τελευταίο live του J2US, η Άντζελα Δημητρίου, μετά την εμφάνισή της στη σκηνή μαζί με τον παρτενέρ της...

More Articles Like This