Σάββατο 19/6/2021

Προκαλεί Τούρκος απόστρατος: «Εάν πάμε σε πόλεμο, η Ελλάδα θα χάσει πολλά νησιά και τη Δυτική Θράκη»

Εμπρηστικές ήταν οι δηλώσεις του απόστρατου Συνταγματάρχη και ειδικού σε θέματα ασφάλειας, Ουνάλ Αταμπάι ο οποίος μίλησε στην φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ για τις βλέψεις του τουρκικού καθεστώτος στα ελληνικά ύδατα και εδάφη.

Ο Συνταγματάρχης ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι εκείνη είναι που θα χάσει σε περίπτωση πολέμου. Το τουρκικό ρεπορτάζ αναφέρει, σύμφωνα με το cna.org.cy, ότι η κοινή τετραμερής άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας ήταν αφορμή για να κλείσει η πόρτα της διπλωματίας, ενώ είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα από την μεσολάβηση του Βερολίνου.

«Η Ελλάδα εξοπλίζει νησιά»

Στην εφημερίδα δημοσιεύονται δύο χάρτες υποτίθεται της τουρκικής ΑΟΖ η οποία επηρεάζει όλα τα νησιά του δυτικού Αιγαίου, ενώ έχουν εξαφανίσει  εντελώς το Καστελλόριζο. Ο Ουνάλ Αταμπάι υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα έχει αυξήσει τα εδάφη από το 1830, όχι με πόλεμο, αλλά με συνομιλίες και αυτό ετοιμάζεται να κάνει και τώρα: «Αυτό έχει συνηθίσει και αυτό θέλει να κάνει. Προσπαθεί να σφετεριστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και να δημιουργήσει μια κατάσταση επί του εδάφους. Εάν αυτό συμβεί, η Τουρκία θα αναλάβει τον κίνδυνο του πολέμου. Η Ελλάδα εξοπλίζει νησιά, επεκτείνει τα χωρικά ύδατα από 6 σε 12 μίλια και συνεχίζει να χρησιμοποιεί εναέριο χώρο 10 μιλίων ενώ έπρεπε να είναι στα 6. Η Τουρκία, την στιγμή που επηρεαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, εάν χρειαστεί αντέχει τον πόλεμο, αλλά εδώ αυτή που θα χάσει είναι η Ελλάδα. Θα χάσει και πολλά από τα νησιά και θα χαθεί και η Δυτική Θράκη» δήλωσε ο Τούρκος απόστρατος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ