Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: «Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ότι και το ’74 στην Κύπρο»

Δεν χορεύουν πάνω στους τάφους των νεκρών. Αυτό φαίνεται πως δεν το γνωρίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ανήμερα της 45ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο προέβη σε νέα προκλητική δήλωση, λέγοντας ότι δεν θα διστάσει ο τουρκικός στρατός να επαναλάβει αυτό που έγινε 45 χρόνια πριν.

«Όσοι πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού της Κύπρου ανήκει μόνο σε αυτούς θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι η προσπάθειά τους είναι μάταιη», ανέφερε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει ποτέ να κάνει το ίδιο βήμα, που έκανε πριν από 45 χρόνια, αν χρειαστεί για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων».

Ο ίδιος τόνισε δε ότι η… Τουρκία ξεκίνησε ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, που είναι ίσοι ιδιοκτήτες του νησιού.

Παράλληλα, τουρκικά F-16 πέταγαν πάνω από την κατεχόμενη Κερύνεια ακριβώς την ίδια ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο Αττίλας σαν σήμερα το ’74.

Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τίμησε την 45η μαύρη επέτειο για τους Κύπριους με ένα βίντεο ειδικά προπαγανδιστικά φτιαγμένο, το οποίο ξεκινά με εικόνες αρχείου, αποτυπώνει τον «πόνο» που βίωναν οι Τουρκοκύπριοι πριν την εισβολή και την υποτιθέμενη λύτρωσή τους με την επέμβαση της Τουρκίας και τη διχοτόμηση του νησιού.

Στο βίντεο αναφέρεται πως οι Τούρκοι «με την εισβολή έφεραν την ειρήνη στο νησί, ανακουφίζοντας τους αδελφούς τους από την τυραννία και τον πόνο».

«Βόλτες» πάνω από τη Χίο μετά τον σεισμό 

Εκτός αυτού, οι Τούρκοι ξέχασαν και την… «διπλωματία του σεισμού», που άρχισε να υφίσταται κατά τους εκατέρωθεν σε Ελλάδα και Τουρκία σεισμούς του 1999. Χθες, λίγη ώρα μετά τον σεισμό της Αθήνας κι ενώ η μισή Ελλάδα βρισκόταν σε πανικό, αυτοί δεν δίστασαν να στείλουν τέσσερα F-16 να κάνουν… περατζάδα πάνω από την Χίο.

Φυσικά αναχαιτίστηκαν, αλλά δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το γεγονός πως την ώρα που η χώρα… κουνιόταν αυτοί συνέχιζαν τις προκλήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ