Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Οι τούρκοι ισχυρίζονται ότι το Oruc Reis έκανε κανονικά έρευνες επί 35 μέρες

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τουρκικά δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι όντως το τουρκικό ερευνητικό επί 35 ημέρες έκανε πραγματικά σουρωτήρι την ελληνική κυριαρχία. Συγκεκριμένα, αναφορικά με την επιστροφή του ερευνητικού στην Ναταλία, οι τούρκοι ισχυρίζονται ότι το ερευνητικό τους σάρωσε κυριολεκτικά μια έκταση 3,500 χιλιομέτρων.

«Το Oruç Reis συνέλεξε σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή περίπου 3.500 χιλιομέτρων  εντός του πεδίου των ερευνητικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου» σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Demirören.

Αυτός ο ισχυρισμός ακυρώνει αυτόματα τις θεωρίες της ελληνικής κυβέρνησης περί αδυναμίας πραγματοποιήσεις ερευνών λόγω θορύβου ή ακόμα χειρότερά ότι το σκάφος το έπαιρνε ο αέρας. Αντίθετα, δικαιώνει τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας ναύαρχο Διακόπουλο ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε ισχυριστεί ξεκάθαρα ότι το Oruc Reis έκανε κανονικά έρευνες.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ