Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Επιστροφή στο διεθνές προσκήνιο για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Επιστρέφουν στην διεθνή αγορά τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) με μια συμφωνία-ορόσημο με την Αίγυπτο, ενώ ενεργοποιούνται και συμβάσεις που δεν είχαν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια, όπως αυτή με το Υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου αφορά την προμήθεια πυρομαχικών 105mm, αρχικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή με την Τυνησία είναι προϋπολογισμού 2,07 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πυρομαχικών 12,7 x 99mm.

Σε μια περίοδο που αναβαθμίζεται η περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων της χώρας μας με την Αίγυπτο, αλλά και με άλλες χώρες τις Μεσογείου, η επιστροφή των ΕΑΣ θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Ελλάδας να αναδείξει την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Κωστόπουλος δήλωσε ότι «η επιτυχία των ΕΑΣ αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το δυναμικό και τις προοπτικές που κρύβει η ελληνική αμυντική βιομηχανία αναφορικά τόσο με τη συμβολή της στην εθνική οικονομία όσο και με τις ευρύτερες γεωπολιτικές προκλήσεις».

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ένας κύκλος στρατηγικών επαφών με ξένες πρεσβείες και επιμελητήρια, με στόχο νέες στρατηγικές συνεργασίες και διεκδίκηση νέων συμβολαίων.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ