Κωλοτούμπα Τσαβούσογλου: Δεν στέλνουμε τέταρτο γεωτρύπανο

Must Read

Άλλαξε πλάνα η Τουρκία και αποφάσισε να μη στείλει τέταρτο γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Θέλοντας, ίσως, να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης, για να εξευμενίσει τους Αμερικανούς, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως τα τρία γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι αρκετά. «Για την ώρα δεν είναι απαραίτητες επιπλέον γεωτρήσεις ή γεωτρύπανα», είπε σε συνέντευξή του στο δίκτυο TGRT Haber. (Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι θα στείλει και τέταρτο…).

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, που προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο καλός της υπόθεσης, «η Τουρκία είναι έτοιμη για συνεργασία, προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση στη διένεξη για τους ενεργειακούς πόρους στην περιοχή». Με το αζημίωτο βέβαια…

Στην ίδια συνέντευξη φαίνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν τελικά τις κυρώσεις, που αποφάσισαν εναντίον της χώρας του εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Ή που κάνει ακόμα μια έκκληση για μη πραγματοποίησή τους με αυτόν τον τρόπο.

Ο ίδιος διαμήνυσε σήμερα πως η Τουρκία θα ανταποδώσει, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις για την αγορά από την Άγκυρα των S-400. Είπε, μάλιστα, πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ,  Ντόναλντ Τραμπ, δεν θέλει να επιβάλει κυρώσεις, προσθέτοντας πως δεν αναμένει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναλάβει τέτοια δράση.

Τσακώνονται και αγαπιούνται ταυτόχρονα

Στο μεταξύ, η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εγκαθίδρυση μιας ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της στη βορειοανατολική Συρία, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κουρδική πολιτοφυλακή YPG.

Οι Τούρκοι, βέβαια θεωρούν πως η YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση και γι’ αυτό ανακοινώνουν πως αν δεν γίνει αυτό που θέλουν στην περιοχή, θα εξαπολύσουν στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τσαβούσογλου εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την επίτευξη συμφωνίας μετά τη συνομιλία που θα έχει σήμερα με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, ο οποίος επισκέπτεται την Άγκυρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This