Οργισμένη αντίδραση ΥΠΕΞ για Καστελόριζο: «Να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι» (video)

Must Read

Οργισμένη ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει απερίφραστα την πρωτοφανή προκλητικότητα των Τούρκων εθνικιστών στο Καστελόριζο, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι ενέργειες σαν αυτήν απειλούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης, ενώ, παράλληλα, ζητά από την Άγκυρα να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το περιστατικό

Το πρωί του Σαββάτου ομάδα Τούρκων εθνικιστών Μηχανικών προχώρησαν σε προκλητική δολιοφθορά στο Καστελόριζο, με ρίψη κόκκινης μπογιάς επάνω στη μεγάλη ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη στον βράχο, επάνω από το λιμάνι του νησιού, και διακρίνεται και από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο, με πλάνα από drone, που έδειχναν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία, μετά τη δολιοφθορά με την κόκκινη μπογιά.

«Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων Μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα» αναφέρει το KARAR TV.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία εξετάζει το σενάριο το συγκεκριμένο drone να είναι αυτό που νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, φέροντας ηχείο απ’ όπου ακούγονταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος και οθωμανικά εμβατήρια, προκαλώντας την αναστάτωση στους κατοίκους του ακριτικού νησιού.

«Περίπου στις 7:00 – 7:10 ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια μέσω drone και μετά αντιληφθήκαμε ότι η σημαία είχε μπογιές. Στο νησί προκλήθηκε αμέσως αναστάτωση. Πρωί – πρωί να ξυπνάς με τουρκικά εμβατήρια δεν είναι και ό,τι καλύτερο» λέει ο αντιδήμαρχος, Στράτος Αμύγδαλος.

«H Τουρκία δεν μπορεί να να συμπεριφέρεται ως κράτος-πειρατής»

«Ό,τι συνέβη στο Καστελόριζο είναι μία ενέργεια που ερευνάται» σχολίασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στο Open.

Όσον αφορά στη νέα NAVTEX, ανέφερε ότι «η Τουρκία πάλι προχωρά σε προκλητική, ακατανόητη ενέργεια. Πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες διεθνούς δικαίου. Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κράτος-πειρατής. Θέλουμε διάλογο αλλά αν δεν μπορούμε να βρούμε λύση θα πάμε στη Χάγη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This