Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Η… καραμέλα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών έχει κολλήσει στα τουρκικά στόματα (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο, επανέλαβε τα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών και στοχοποίησε εκ νέου το Καστελλόριζο.

«Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχει ένα πακέτο ανεπίλυτων διαφόρων και αυτές πηγάζουν από τους μονόπλευρες διεκδικήσεις της Ελλάδας και του ελληνοκυπριακού τομέα (σ.σ. Κύπρος) που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», ανάφερε αρχικά ο Ακάρ.

Και συνέχισε με την αποστρατικοποίηση: «Η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες που προβλέπουν την αποστρατικοποίηση των νησιών . Είδαμε τους στρατιώτες που έστειλε στο νησί Καστελόριζο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2χλμ. από την Τουρκία. Γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί η Τουρκία μόνο στις ακτές της Μεσογείου. Ο ισχυρισμός της Ελλάδας ότι το νησί Καστελόριζο που έχει έκταση μόνο 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι κάτι που δεν είναι ούτε ρεαλιστικό, ούτε δίκαιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ