Δευτέρα 14/6/2021

Ο Ερντογάν προκαλεί ευθέως τις ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία ενεργοποιώντας πλήρως τους S-400!

Ενθαρρυμένοι από όσα διαδραματίστηκαν στις Βρυξέλλες, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και στο ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι συνεχίζουν το παιχνίδι των προκλήσεων θέλοντας να δείξουν ότι είναι «το αφεντικό» στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Έτσι, μόλις λίγες ώρες μετά τις εξελίξεις αυτές όχι μόνο εκδίδουν αντι-NAVTEX, θέλοντας να ακυρώσουν τις ελληνικές, αλλά αφήνουν να διαρρεύσει και ότι από τη Δευτέρα θα τεθούν δοκιμαστικά σε λειτουργία οι ρωσικοί S-400, στην περιοχή της Σινώπης, κάνοντας επίδειξη της δυναμικής τους και εντός του ΝΑΤΟ, αφού πήραν θάρρος από τον «ουδέτερο» ρόλο του Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με τουρκικές ειδησεογραφικές σελίδες, η «δοκιμή» θα ολοκληρωθεί στις 16 Οκτωβρίου, με βολές κατά «ιπτάμενων στόχων» στην περιοχή της Σινώπης. Οι ιπτάμενοι στόχοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε αεροπορική βάση και τη Δευτέρα θα μεταφερθούν στη Σινώπη προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες.

Υποτίθεται πως η ενεργοποίηση των S-400 θα σημάνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας από τις ΗΠΑ, καθώς υπάρχει σχετική νομοθεσία που έχει εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Προφανώς ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να δείξει σε όλους ότι δεν φοβάται κυρώσεις από πουθενά και προκαλεί αλαζονικά και ξεδιάντροπα ότι και όποιον… αναπνέει.

Το αν θα γίνει -καταρχήν- η ενεργοποίηση και κατά δεύτερον, το ποια θα είναι η αμερικανική αντίδραση αν γίνει, μένει να φανεί. Και θα δείξει πολλά.

Δείτε ακόμα: Οι Τούρκοι ενεργοποίησαν τα ραντάρ των S-400 κατά ελληνικών αεροσκαφών! Το «σήμα κινδύνου» που έφερε τον Πομπέο στην Κρήτη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ