Κυριακή 20/6/2021

Έτσι θα ενισχυθεί ο Έβρος και οι Ένοπλες Δυνάμεις (video)

Σύντομα θα υλοποιηθεί η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες

Στη Θάσο βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αφού τόνισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις «προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», έκανε μια επιγραμματική αναφορά και στο πως σκοπεύει η Κυβέρνηση να τις ενισχύσει.

«Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής. Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις και οι απειλές που δέχεται η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τη στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες, ο ΥΕΘΑ δεν προσδιόρισε χρονικό ορίζοντα υλοποίησης, αλλά αρκέστηκε να πει ότι θα πραγματοποιηθεί «σύντομα».

Επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει, εκτός από την αύξηση της θητείας, προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, καθώς και «αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, γεγονός που δεδομένα θα φέρει περισσότερους στον Έβρο για να υπηρετήσουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ