Έτσι θα ενισχυθεί ο Έβρος και οι Ένοπλες Δυνάμεις (video)

Σύντομα θα υλοποιηθεί η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες

Must Read

Στη Θάσο βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αφού τόνισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις «προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», έκανε μια επιγραμματική αναφορά και στο πως σκοπεύει η Κυβέρνηση να τις ενισχύσει.

«Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής. Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις και οι απειλές που δέχεται η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τη στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες, ο ΥΕΘΑ δεν προσδιόρισε χρονικό ορίζοντα υλοποίησης, αλλά αρκέστηκε να πει ότι θα πραγματοποιηθεί «σύντομα».

Επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει, εκτός από την αύξηση της θητείας, προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, καθώς και «αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, γεγονός που δεδομένα θα φέρει περισσότερους στον Έβρο για να υπηρετήσουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This