Ούτε να ακούει δεν θέλει ο Στόλτενμπεργκ για «ατύχημα» στην Ανατολική Μεσόγειο

Έδωσε και συγχαρητήρια σε Ελλάδα και Τουρκία που έδειξαν ευελιξία και συμφώνησαν στον στρατιωτικό μηχανισμό απεμπλοκής

Must Read

Ξορκίζει με όποιον τρόπο μπορεί ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ την πιθανότητα ενός «ατυχήματος» στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά αυτό που δεν λέει είναι ποιος προκαλεί συνεχώς την τύχη του γι’ αυτό το «ατύχημα». Ο μηχανισμός στρατιωτικής απεμπλοκής  Ελλάδας-Τουρκίας έχει αναχθεί σε… Ευαγγέλιο για τη Συμμαχία.

Οι Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συνεδρίασαν σήμερα με τηλεδιάσκεψη και εξέφρασαν τη στήριξή τους στο μηχανισμό για την αποφυγή συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης ο Στόλτενμπεργκ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

«Η αποφυγή απώλειας ζωής στη θάλασσα και στον αέρα είναι βαριά ευθύνη. Και δεν πρέπει να το τοποθετούμε αποκλειστικά στους ώμους των καπεταναίων των πλοίων μας ή των πιλότων των αεροσκαφών μας. Εμείς, ως πολιτικοί, πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να επιλύσουμε αυτές τις διαφορές στο επίπεδό μας. Είναι σαφές ότι ο στρατιωτικός μηχανισμός απεμπλοκής, δεν θα λύσει τις υποκείμενες διαφορές, αλλά μπορεί να προσφέρει χώρο για πολιτικές συζητήσεις. Ελπίζω ότι θα ανοίξει το δρόμο για διερευνητικές συνομιλίες υπό τη γερμανική αιγίδα το συντομότερο δυνατό», ανέφερε αρχικά ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Και συνέχισε με συγχαρητήρια σε Ελλάδα και Τουρκία που έδειξαν ευελιξία και συμφώνησαν στον στρατιωτικό μηχανισμό απεμπλοκής: «Πρόκειται για το δίκτυο επικοινωνίας του ΝΑΤΟ, 24 ώρες/24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Προσβλέπουμε στην επέκταση και ενίσχυση αυτού του μηχανισμού. Αυτά είναι θέματα που τα έχουμε συζητήσει και σε πολιτικό επίπεδο, στην επίσκεψή μου σε Άγκυρα και Αθήνα, με τις ηγεσίες Τουρκίας και Ελλάδας, με τον Ερντογαν και τον Μητσοτάκη».

Ο Στόλτενμπεργκ κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία να πάρουν τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις για να αποτραπεί ένα επεισόδιο ή ένα ατύχημα και ανέφερε ότι οι αξιωματικοί Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται σε καθημερινή επαφή στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This