Δευτέρα 21/6/2021

Τουρκικές προκλήσεις από θαλάσσης και αέρος με υπερπτήσεις και παρενόχληση Έλληνα ψαρά

Παρενόχληση Έλληνα ψαρά ανοικτά της Ρόδου, την ώρα που στα... πέριξ τριγυρνά και το Oruc Reis με τα τουρκικά πολεμικά πλοία

Συνεχίζουν ακάθεκτοι τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι, τόσο στον αέρα, όσο και στη θάλασσα επιδεικνύοντας κάθε φορά πόσο έτοιμοι για «διάλογο» είναι.

Εκτός από τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αγαθονήσι, είχαμε και την παρενόχληση Έλληνα ψαρά ανοικτά της Ρόδου, την ώρα που στα… πέριξ τριγυρνά και το Oruc Reis με τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι

Το πρωί τέσσερα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι. Το ένα ζεύγος αεροσκαφών πέταξε στις 25.000 πόδια, ενώ το δεύτερο ζεύγος στα 16.000 πόδια, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Τουρκικά πλοία τράβηξαν και έκοψαν τα παραγάδια Έλληνα ψαρά!

Φωτό: zarpanews.gr

Ο Χανιώτης ψαράς Νίκος Κρασάκης βρισκόταν με το σκάφος του «ΔΗΜΗΤΡΑ» και άλλους συναδέλφους του στη θαλάσσια περιοχή 100 μίλια νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου, όταν τουρκικά πλοία τον πλησίασαν και τράβηξαν και έκοψαν τα παραγάδια του.

«Με υποχρέωσαν να φύγω. Τι να έκανα; Έπαθα 2000 ευρώ ζημιά», είπε στο zarpanews.gr και συνέχισε: «Οι Τούρκοι εκεί κάτω κάνουν ότι θέλουν. Αλωνίζουν ανενόχλητοι. Ήταν ένα ακόμη αλιευτικό κοντά. Έφυγε και αυτό. Ήρθαμε όλοι εδώ πάνω, Λήμνο, Σποράδες, βόρειο Αιγαίο που δεν μας ενοχλούν. Εμένα ποιος θα με πληρώσει; Τα ψάρια μας τα παίρνουν τσάμπα οι έμποροι. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας δεν το είπα καν. Γιατί και να το έλεγα θα γινόταν κάτι; Κάνεις δεν κάνει κάτι. Πριν λίγες μέρες το Οruc Reis ήταν 12 μίλια από τη Ρόδο. Τι δουλειά έχει εκεί;».

Το Oruc Reis παραμένει σε «απόσταση βολής» από τη Ρόδο

Και μιας και ανέφερε ο κ.Κρασάκης το Oruc Reis, να πούμε ότι εδώ είναι, δεν έφυγε. Επειδή στην κυβέρνηση δεν ασχολούνται, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν συνεχίζει τη… δουλειά του.

Μάλιστα από χθες, Πέμπτη, έκλεισε και τον αναμεταδότη του, με την τελευταία θέση του να εντοπίζεται από το marinetraffic κοντά στο Καστελλόριζο και νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ