Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 5 νατοϊκές χώρες που θα αναπτύξουν την επόμενη γενιά ελικοπτέρων

Οι υπουργοί Άμυνας των πέντε συμμάχων υπέγραψαν μια επιστολή προθέσεων

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν την έναρξη ενός πολυεθνικού πρότζεκτ αφιερωμένο στον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων στόλων ελικοπτέρων. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι ένα από τα Έργα Υψηλής Ορατότητας του ΝΑΤΟ (HVP).

Ένας σημαντικός αριθμός μέσων ελικοπτέρων πολλαπλού ρόλου που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από τη Συμμαχία θα φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής κατά την περίοδο 2035-2040, με την επακόλουθη ανάγκη για αντικατάσταση.

Το προτζεκτ Next Generation Rotorcraft στοχεύει στην ανάπτυξη μιας λύσης για αυτές τις επερχόμενες εξελίξεις, αξιοποιώντας ένα ευρύ φάσμα πρόσφατων καινοτομιών στην τεχνολογία, τις μεθόδους παραγωγής, καθώς και τις επιχειρησιακές ιδέες.

Τα επόμενα χρόνια, εμπειρογνώμονες και από τα πέντε έθνη θα καλύψουν ένα εξαντλητικό πρόγραμμα εργασίας, ξεκινώντας με τον καθορισμό μιας ισχυρής δήλωσης απαιτήσεων και ενός πολυφασικού σχεδίου συνεργασίας.

Οι υπουργοί Άμυνας των πέντε συμμάχων υπέγραψαν μια επιστολή προθέσεων για να αναπτύξουν μια εντελώς νέα ικανότητα στα ελικόπτερα.

«Επενδύοντας τους πόρους μας και διοχετεύοντας τις αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες μέσω ενός πολυεθνικού πλαισίου, διασφαλίζουμε ότι οι Σύμμαχοι είναι εξοπλισμένοι με τις καλύτερες διαθέσιμες δυνατότητες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση του τεχνολογικού πλεονεκτήματος του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Mircea Geoană.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ