Handelsblatt: «Με τα Rafale (και ίσως τα F-35) η Ελλάδα αποκτά το πάνω χέρι στον αέρα έναντι της Τουρκίας»

«Τα πρώτα έξι F-35 που προορίζονταν για την Τουρκία θα παραδοθούν ενδεχομένως στην Ελλάδα»

Must Read

Αναφορά στην αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale και το ενδεχόμενο απόκτησης και αμερικανικών F-35 από την Ελλάδα κάνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα, στέκεται στα ελληνοτουρκικά.

Στο άρθρο της με τίτλο: «Πολεμικά πλοία και μαχητικά: Έτσι η Ελλάδα εξοπλίζεται κατά της Τουρκίας», περιγράφει την εξοπλιστική κούρσα, σχολιάζοντας ότι η χώρα μας αποκτά προβάδισμα στον αέρα.

«Η Αθήνα αγοράζει νέα μαχητικά για πολλά δισεκατομμύρια. Στην κούρσα των εξοπλισμών με την Τουρκία, η Ελλάδα αποκτά ένα προβάδισμα», γράφει χαρακτηριστικά η Handelsblatt και επισημάνει: «Στο ερώτημα γιατί η χώρα του που είναι ακόμα λαβωμένη από την οικονομική κρίση δαπανά τόσα χρήματα για εξοπλισμούς ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: ‘Γιατί γείτονάς μας είναι η Τουρκία και όχι η Δανία».

Η γερμανική εφημερίδα στη συνέχεια εξηγεί την κατάσταση στον αέρα του Αιγαίου και σχολιάζει ότι υπάρχει ενδεχόμενο ενίσχυσης και με αμερικανικά F-35: «Με την αγορά των νέων μαχητικών, η Ελλάδα αποκτά το πάνω χέρι στον αέρα έναντι της  Τουρκίας. Πριν λίγα μόνο χρόνια η κατάσταση ήταν διαφορετική. Παραγγέλνοντας 100 F-35, η Άγκυρα ήθελε να διασφαλίσει την υπεροπλία της πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Το καλοκαίρι του 2019, οι ΗΠΑ ακύρωσαν την παραγγελία τιμωρώντας την Τουρκία για την αγορά των ρωσικών S-400. Τραγική ειρωνεία: Τα πρώτα έξι F-35 που προορίζονταν για την Τουρκία θα παραδοθούν ενδεχομένως στην Ελλάδα».

Για τη γερμανική εφημερίδα, η Ελλάδα δεν πρόκειται να κερδίσει την κούρσα των εξοπλισμών: «Από τότε που ο πρόεδρος Τραμπ επέβαλλε και άλλες κυρώσεις τέθηκαν εν αμφιβόλω και άλλα εξοπλιστικά προγράμματα όπως ενδεχομένως ο εκσυγχρονισμός των τουρκικών F-16. Είναι ωστόσο απίθανο η Ελλάδα να κερδίσει την κούρσα των εξοπλισμών ενάντια στην Τουρκία. Η γειτονική χώρα έχει οκταπλάσιο πληθυσμό, το τετραπλάσιο ΑΕΠ και οι αμυντικές της δαπάνες θα είναι το 2021 τετραπλάσιες από τις ελληνικές».

Παρόλα αυτά… «Στον αέρα όμως η Τουρκία μειονεκτεί. Διαθέτει 207 μαχητικά έναντι 189 ελληνικών, αλλά η Ελλάδα θα αναπληρώσει το χαμένο έδαφος μέσα στα επόμενα τρία χρόνια χάρη στην παραλαβή των γαλλικών Rafale και των F-35».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This