Τετάρτη 16/6/2021

Οι τούρκοι απειλούν με πόλεμο εάν η Ελλάδα αποκτήσει Drones!

Δεν κρύβουν τις προθέσεις τους οι τούρκοι και αλίμονο σ’ όποιον δεν το καταλαβαίνει. Ενδεικτικό το σημερινό δημοσίευμα της Γενί Ακίτ, το οποίο θεωρεί την ίδρυση βάσης Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στην Σκύρο, ως πρόκληση πολέμου από την πλευρά της Ελλάδας!

Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία ακολουθεί τροχιά εμπόλεμης σύρραξης. Και το κάνει μάλιστα βήμα – βήμα σφίγγοντας την θηλιά στο λαιμό της Ελλάδος, εγείροντας απαιτήσεις που μέχρι πριν λίγο καιρό θα θεωρούντο αδιανόητες ακόμα και για την Τουρκία.

Το πιο επικίνδυνο επεισόδιο σε αυτή την κλιμάκωση που ακολουθεί την εισβολή και κατοχή μέρους της ελληνικής κυριαρχίας μέσω του τουρκικού ερευνητικού Όρουτς Ρέις και των πολεμικών σκαφών που το συνόδευαν επι μήνες, είναι το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν πως εάν προχωρήσει θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τουρκική εισβολή στα ελληνικά νησιά. Και φυσικά είναι μία απαίτηση η οποία δεν έχει καμία μα καμία αιτιολόγηση στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και φυσικά του δικαίου της θάλασσας.

Έτσι λοιπόν τα τουρκικά δημοσιεύματα αρχίζουν και καλλιεργούν ένα κλίμα, όπου το αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας για προστασία και αμυντική θωράκιση των νησιών θεωρείται πολεμική πρόκληση κατά της Τουρκίας. Το αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας να αποκτήσει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη τουρκική απειλή με τα Μπαϊρακτάρ, θεωρείται κήρυξη πολέμου προς την Τουρκία. Ειδικά από την στιγμή που η βάση αυτών των μη επανδρωμένων, θα γίνει στην Σκύρο.

Η φωτογραφία στο τουρκικό δημοσίευμα δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες

Η ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα έφτασε στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου τέταρτου του αιώνα και ο κόσμος κρατώντας την ανάσα του παρακολούθησε την διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο. Όταν δίπλα στο ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, στάλθηκε και ο στόλος η Ελλάδα «πανικοβλήθηκε» σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα.

Η συμμαχία της Ελλάδας με το Ισραήλ, τα Εμιράτα για την Αίγυπτο θεωρείται κυκλωτική κίνηση προς την Τουρκία, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, που αγνοεί πως ο Ερντογάν περικυκλώνει την χώρα μας δημιουργώντας στρατιωτικές βάσεις τόσο στην Λιβύη όσο και την Αλβανία. Ενώ συνεχίζει να εξοπλίζει και να διατηρεί στενή στρατιωτική συνεργασία με τα Σκόπια. Και αυτή η κυκλωτική κίνηση μπορεί να έχει ως στόχο μόνο την Ελλάδα, καθώς δεν περιλαμβάνει κάποια άλλη χώρα στην ακτίνα της. Άλλωστε τόσο η Βουλγαρία όσο και η Ιταλία δεν χάνουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν την Τουρκία ακόμα και εντός της ΕΕ, γκρεμίζοντας την όποια έννοια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Ειδική μνεία όμως το δημοσίευμα γίνεται από την στάση των Ηνωμένων Πολιτειών, που θεωρείται ότι θα στηρίξει την Ελλάδα σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης!

Δημοσιεύματα σαν αυτό λοιπόν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις πραγματικές βλέψεις της Τουρκίας που ούτως ή άλλως δεν τις κρύβει. Η Ελλάδα πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ