Παρασκευή 18/6/2021

Επιφυλακή στον Έβρο για νέα τουρκική προβοκάτσια

Συνεχείς δηλώσεις για ενδεχόμενο μιας νέας «μεταναστευτικής κρίσης»

Υπόνοιες για νέα τουρκική προβοκάτσια, με τη χρήση ξανά μεταναστών ως «πολιορκητικού κριού», υπάρχουν στην κυβέρνηση, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη να τονίζει ότι η χώρα είναι έτοιμη και θωρακισμένη, υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη να είμαστε σε επιφυλακή.

Οι δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς έγιναν την ημέρα κατά την οποία βρισκόταν στον Εβρο προκειμένου να συναντηθεί με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ελληνοτουρκικών συνόρων, αλλά και να επιθεωρήσει τις εργασίες στον φράχτη που χτίζεται με σκοπό να αποθαρρύνει και να εμποδίσει την παραβίαση των ελληνικών συνόρων από παράνομους μετανάστες. Επιπρόσθετα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθυνόμενος προφανώς στα Σώματα Ασφαλείας, ζήτησε να είναι σε επιφυλακή, καθώς οι Τούρκοι επινοούν συνεχώς νέους τρόπους για να μεταφέρουν μετανάστες στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη έρχονται να συμπληρώσουν τις καταγγελίες του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο οποίος είχε αναφερθεί σε συγκέντρωση μεταναστών κυρίως από την Αφρική στην Τουρκία και υπογράμμιζε ότι «ΜΚΟ πληρώνουν τα έξοδα μεταφοράς και έκδοσης βίζας στην Τουρκία με πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη. Μετά μεταφέρονται στα τουρκικά παράλια όπου λαθροδιακινητές, πάλι με στήριξη ΜΚΟ, και τους βοηθούν να μπουν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Οι συνεχείς δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών δείχνουν ότι το ενδεχόμενο μιας νέας «μεταναστευτικής κρίσης» πυροδοτούμενης από το καθεστώς Ερντογάν αντιμετωπίζεται ως πιθανό σενάριο από τη χώρα μας.

Κατά τη συνάντησή του με τους αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πέραν των εορταστικών ευχών και των καθιερωμένων δώρων, τους ευχαρίστησε για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχή διαχείριση της κρίσης του Μαρτίου με την Τουρκία και τέλος πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο κατασκευής του φράχτη.

«Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ σήμερα, σ’ ένα σημείο όπου δώσαμε μάχη χωρίς σφαίρες, αλλά κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, την Ευρώπη όρθια και σας ευχαριστούμε για τον αγώνα που δίνετε καθημερινά» είπε από το φυλάκιο των Καστανιών. Αναφερόμενος δε στον καινούργιο φράχτη, τον χαρακτήρισε ένα εξαιρετικό, ιστορικό έργο, μνημειώδες για την ασφάλεια της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ