Ο Ράμα σε παράκρουση: Δεν έχω σταγόνα αίμα ελληνικό- Οι Ορθόδοξοι που ζουν στην Αλβανία δεν είναι Ελληνες!

Must Read

Μια μέρα μετά την στημένη εμφάνιση αλβανικών ΜΜΕ στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, κάτι που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της μητέρας του, για άλλη μια φορά οι…δημοσιογράφοι έστησαν ερώτηση για να στηρίξουν το παραλήρημα του Εντι Ράμα.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα tachydromos.org ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, αφού επιτέθηκε στον Έλληνας Υπουργό Εξωτερικών, γιατί σχολίασε την κοινή τους καταγωγή από ένα χωριό της Χιμάρας, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που ζουν στην Αλβανία δεν είναι Ελληνες, ενώ για να δείξει την…καθαρότητά του ως Αλβανός ισχυρίστηκε ότι δεν έχει σταγόνα ελληνικό αίμα!

Συγκεκριμένα ο υπότροπος για τη συμπεριφορά του Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι: ««Δεν θα ήθελα να επιδοθώ σε πολεμικές. Τα κουτσομπολιά με το γείτονα είναι εύκολο πράγμα. Δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν θα είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο ελληνικό. Εγώ έχω στις φλέβες μία ανάμιξη αίματος. Και δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο, δεν έχω καμιά καταβολή. Ενώ έχω κάποιες άλλες καταβολές. Όπως έχω, λόγου χάρη, καταβολές από τη Σκόδρα, τη Μιρντίτα, το Βεράτι, το Βούνο. Επίσης θα ήθελα να πω ξεκάθαρα ότι για μένα οι Αλβανοί ορθόδοξοι δεν είναι Έλληνες ορθόδοξοι. Για να είμαστε ξεκάθαροι και γι αυτό.»

Και συνεχίζοντας το παραλήρημα του πρόσθεσε πως: «Επειδή από θρησκευτική άποψη έχω και καθολική και ορθόδοξη καταβολή και, εξαιτίας της βούλησης της γιαγιάς μου, ο ίδιος είμαι καθολικός, θα ήθελα να υπογραμμίσω ξεκάθαρα: Εμείς αυτό το κομμάτι το έχομε ξεχωρίσει, εκείνοι το έχουν κοινό. Εν τω μεταξύ, τα αδέρφια μας της Μειονότητας είναι Έλληνες κι ορθόδοξοι (σσ προσπαθεί να εμφανίσει ορθόδοξους δυο ταχυτήτων). Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις, οι επιθυμίες και οι στόχοι είναι οι καλύτεροι δυνατοί. Θέλουμε τη φιλία, την κατανόηση και το σεβασμό, διότι οι σχέσεις δεν εξαρτούνται από την καταγωγή οποιουδήποτε βρίσκεται στην εξουσία. Αυτό δεν έχει σημασία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This