«Μας παίρνουν τα Ίμια!» Κραυγή αγωνίας των ψαράδων της Καλύμνου!

«Η βραχονησίδα φυλάσσεται από τουρκικές ακταιωρούς και όχι από ελληνικά σκάφη»

Must Read

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια, ανήμερα των Θεοφανίων, μετά τη νέα θρασύτατη πρόκληση από τουρκική ακταιωρό η οποία παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες και δεν δίστασε να προχωρήσει στον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού.

Το περιστατικό, που καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο δείχνει τους Τούρκους να οπλίζουν τα αυτόματα της ακταιωρού, προκαλεί έντονη ανησυχία στους ψαράδες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, που χάνουν το μεροκάματό τους χωρίς να έχουν καμιά προστασία από την Πολιτεία.

https://www.youtube.com/watch?v=9vbSzU89Gfk

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Μέσης και Παράκτιας Αλιείας της Καλύμνου Κώστας Σαρούκος, αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο οι παραβιάσεις από τα τουρκικά σκάφη που απειλούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Μάλιστα, το θράσος των γειτόνων είναι τέτοιο, που δεν διστάζουν να διώχνουν τους Έλληνες ψαράδες από τα χωρικά τους ύδατα.

https://www.youtube.com/watch?v=w5nLoVoBHIM

Σε ελληνικά νερά

«Αυτή τη στιγμή τρία τουρκικά γρι γρι ψαρεύουν στα ελληνικά νερά. Ερχονται οι Τούρκοι στα δικά μας νερά και μας διώχνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι Τούρκοι ψαράδες έχουν αποκλείσει το Φαρμακονήσι με δικά τους σκάφη για τις γλώσσες.

Αναφερόμενος στα Ιμια ο κ. Σαρούκος αποκαλύπτει ότι η βραχονησίδα φυλάσσεται μονάχα από τουρκικές ακταιωρούς και όχι από ελληνικά σκάφη: «Εδώ και τρία χρόνια είναι καθημερινή η παρουσία τους στο σημείο με σκάφη 35 μέτρων, πλήρως εξοπλισμένα. Είναι δικά μας τα Ιμια. Το λέω και το ξαναλέω, είναι αμαρτία από τον Θεό να χαθούν αυτά τα νησιά. Είμαστε άξιοι της τύχης μας γι’ αυτή την κατάσταση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This