Προκλήσεις δίχως τέλος – Τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής μπήκε στα… νερά μας

Must Read

Άλλη μια προκλητική ενέργεια της Τουρκίας είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα. Συγκεκριμένα, τουρκική ακταιωρός της Ακτοφυλακής επιχείρησε να παρεμποδίσει σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης στο Θρακικό Πέλαγος, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και βραχονησίδας Ζουράφας, τη Δευτέρα το πρωί, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία.

Το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης, το οποίο περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή του νησιού, ενημερώθηκε στις 7 το πρωί από ναυτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη άγνωστου σκάφους, το οποίο είχε κατεύθυνση προς τη βραχονησίδα Ζουράφα.

Τότε κατευθύνθηκε άμεσα προς το σημείο και αναγνώρισε πως το ξένο σκάφος επρόκειτο για τουρκική ακταιωρό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τουρκικό σκάφος επιχειρούσε με κυκλικούς ελιγμούς να προσεγγίσει φουσκωτή λέμβο με παράνομους μετανάστες, με σκοπό να τους περισυλλέξει.

Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους ζήτησε την απομάκρυνση της τούρκικης ακταιωρού, η οποία βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το  e-evros.

Στη συνέχεια, δύο παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στο φουσκωτό, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων, έπεσαν στη θάλασσα και κολύμπησαν προς το ελληνικό σκάφος.

Εκείνη τη στιγμή, η τουρκική ακταιωρός στράφηκε εναντίον του ελληνικού περιπολικού, προσπαθώντας να το εμβολίσειΤο σκάφος του Λιμενικού, ωστόσο, κατάφερε με ελιγμούς να την αποφύγει.

Τελικά, οι δύο μετανάστες περισυλλέχθηκαν από τους άντρες του Λιμενικού.

Λίγο αργότερα, ακόμα 7 άτομα έπεσαν στη θάλασσα, ώστε να μην τους μαζέψει το τουρκικό σκάφος, με αποτέλεσμα οι τρεις να έχουν προσεγγίσει το ελληνικό σκάφος κι οι άλλοι τέσσερις να πιαστούν από το τουρκικό.

Γύρω στις 8:30 το πρωί, το σκάφος του Λιμενικού αναχώρησε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τους (τελικά) πέντε παράτυπους μετανάστες, που κατάφερε να περισυλλέξει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων της περιοχής, τέτοιου είδους επεισόδια συμβαίνουν πολύ συχνά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This