Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Σοβαρές αποκαλύψεις για το ραντάρ «Τηλέμαχος» της ΕΑΒ: Υπερόπλο κατά των Drones!

Πως δολοφονούμε την εγχώρια πολεμική βιομηχανία!

Αποκαλυπτικός ο Κυριάκος Βελόπουλος, στην ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής, του σχεδίου νόμου για τα Rafale, έκανε σοβαρές αποκαλύψεις που οδηγούν σε μεγάλα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της απαξίωσης της αμυντικής μας βιομηχανίας. Μίας βιομηχανίας που με τα δισεκατομμύρια που έχουμε πληρώσει για οπλικά συστήματα, θα έπρεπε να καλπάζει και να εξασφαλίζει την αυτονομία της Ελλάδας, σε μεγάλο βαθμό, στον τομέα της άμυνας.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της ομιλίας του αναφέρθηκε με έμφαση και στο περιβοήτο ραντάρ “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ” της ΕΑΒ. Ένα ραντάρ που αποδεικνύεται πολύ μπροστά από την εποχή του. Ένα αμυντικό προϊόν που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή και τον σχεδιασμό των οπλικών συστημάτων.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της τοποθέτησης του Βελόπουλου… 

Παρουσίασε μάλιστα και σχετική απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου…

Τι αποκαλύπτει αυτή η επιστολή μετά από ενημέρωση της ΕΛΑΣ (Υπηρεσία Μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών).

Ότι το ραντάρ “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ” της ΕΑΒ κρίθηκε μη επιχειρησιακά επαρκές, παρά το ότι είναι αξιόπιστο και μικρών διαστάσεων, γιατί όπως αναφέρει η απάντηση «περιορίζεται αποκλειστικά στην αποκάλυψη των drones»!

Ξέχασαν να πουν όμως ότι για να καταστείλεις ή να ελέγξεις ένα drone, θα πρέπει πρώτα και κύρια να το αποκαλύψεις. Όπως επίσης, πολύ σωστά παρατήρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, δεν είναι δυνατόν σε αστικό περιβάλλον, δηλαδή σε κατοικημένη περιοχή, να χρησιμοποιήσεις σύστημα το οποίο υπάρχει περίπτωση να καταρρίψει μη επανδρωμένο αεροσκάφος!

Αρχή περίπτωση απλού jamming, απορρίπτεται αυστηρά για λόγους ασφαλείας. Προέχει η μίμηση σήματος προκειμένου να αναλαμβάνει ο αμυντικός μηχανισμός τον έλεγχο του μη επανδρωμένου αεροσκάφους και να το προσγειώνει ή να το απομακρύνει.

Επίσης όλα τα ολοκληρωμένα-αξιόπιστα συστήματα, anti drone, υψηλής τεχνολογίας, αποτελούνται από υποσυστήματα που περιλαμβάνουν ραντάρ, οπτικούς αισθητήρες (κάμερες) και συστήματα εξουδετέρωσης (παρεμβολείς κλπ).

Ξέχασαν επίσης να μας πουν πως το ραντάρ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ αποκαλύπτει mini drone εντος κατοικημένων περιοχών, σε πολύ χαμηλά ύψη και  με πολύ μικρή ισχύ, γεγονός που ελάχιστα ραντάρ εντοπισμού παγκοσμίως μπορούν να καταφέρουν.

Δείτε στο βίντεο τις δυνατότητες του “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ”


Ας αξιοποιήσουν λοιπόν όπως πολύ σωστά τόνισε ο Βελόπουλος τον “ΤΗΛΕΜΑΧΟ” για ευνόητους λόγους και ας το “παντρέψουν”-συνδυάσουν με ένα σύστημα παρεμβολής. Τι πιο λογικό και πιο εθνικά επωφελές; Με μία απλή κίνηση σαν αυτή, μπορεί να απογειωθεί κυριολεκτικά ή αμυντική βιομηχανία της Ελλάδος και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο προϊόν το οποίο αποτελεί ύψιστη αναγκαιότητα για κάθε χώρα στον κόσμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ