6/10/2022

Προκαλούν στη Θράκη, προκαλούν στο Αιγαίο, προκαλούν παντού, αλλά εμείς… Μην ενοχλείτε την Άγκυρα

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Αποσύραμε και το σκάφος του Λιμενικού από την περιοχή πλεύσης του Cesme!

Μην τυχόν και ενοχληθεί η Τουρκία, μοιάζει να είναι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα, έναντι των συνεχών προκλήσεων, συκοφαντιών και μεθοδεύσεων της Άγκυρας.

Ο τουρκικός στόλος είναι από σήμερα στο Αιγαίο, το Cesme πλέει έξω από τα ελληνικά νησιά και η Ελλάδα προσπαθεί να μην κακοκαρδίσει τους Τούρκους, οι οποίοι έκαναν παράπονα ότι τους… παρενόχλησαν προχθές ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Έτσι, σύμφωνα με το militaire.gr, αποσύρθηκε και το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο βρισκόταν σχετικά κοντά στην περιοχή πλεύσης του τουρκικού υδρογραφικού πλοίου. Αν δεν υπάρξει διάψευση, η παθητική στάση της Αθήνας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα δεν δικαιολογείται. Η ελληνική πλευρά, σε κάθε ευκαιρία, καλεί την Τουρκία να απαντήσει για την ημερομηνία του 62ου γύρου των διερευνητικών.

Από την πλευρά της η Τουρκία προχωρά από σήμερα και μέχρι τις 7 Μαρτίου στη μεγάλη άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Ενώ η Ελλάδα μοιάζει να παρακαλά για μια απάντηση, στην τουρκική άσκηση θα συμμετάσχει μεγάλη δύναμη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα αλωνίζουν σε μια περιοχή από τα Δαρδανέλια μέχρι την Κύπρο.

Ανακινούν πάλι θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

Συνεχίζουν να προκαλούν οι τουρκικοί μηχανισμοί, θέτοντας ακόμα μία φορά σε διεθνές επίπεδο τη δήθεν «καταπίεση» των Τούρκων της δυτικής Θράκης.

Παρά τις φαντασιώσεις κάποιων ότι θα μπορούσαμε να τα… βρούμε με την Τουρκία, κάνοντας ακόμα και κάποιες υποχωρήσεις, οι «απέναντι» δεν χάνουν ευκαιρία προκειμένου να προωθήσουν την αναθεωρητική ατζέντα τους και να βάλουν στο «παιχνίδι» κάθε είδους θέματα και, φυσικά, αυτό της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Δημοφιλείς ειδήσεις  To «Yunus» εισέβαλλε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Συγκεκριμένα, σε κείμενο-αναφορά που υπογράφει η «Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», οργάνωση γνωστή για την προσήλωσή της στην εξυπηρέτηση του τουρκικού αναθεωρητισμού, η Ελλάδα όχι μόνο κατηγορείται για σειρά θεμάτων, αλλά γίνεται λόγος για ύπαρξη «εθνικής τουρκικής μειονότητας», κατά παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης. Ζητεί, μάλιστα, εκτός από την αναγνώριση συλλόγων και οργανώσεων που έχουν ως αναφορά την «τουρκική μειονότητα», να χρησιμοποιείται σε επίσημα έγγραφα η τουρκική γλώσσα.

Στη βάση των επιχειρημάτων τους ο γνωστός «δικαιωματισμός» και οι διάφορες θέσεις που έχουν ανά καιρούς πάρει όργανα όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με σκοπό, φυσικά, τη δημιουργία προβλήματος στη Θράκη.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συμπίπτουν με τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αφού εξυπηρετούν απόλυτα την ατζέντα των γειτόνων, οι οποίοι θέλουν έναν «γενικό διάλογο», κατά τον οποίο θα μπορούν να θέσουν ζητήματα όπως αυτό της Θράκης, παρότι το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά στο παραμικρό τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Οι δε προσπάθειες των γειτόνων να δημιουργήσουν ζητήματα από το πουθενά εξακολουθούν να έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους το απύθμενο θράσος. Τελευταίο «κρούσμα» η κίνηση της Άγκυρας να καλέσει για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη όσον αφορά την «έλλειψη ενημέρωσης» σχετικά με την ανακάλυψη ενός μουσουλμανικού νεκροταφείου στη Χαλκιδική και τη διαχείριση των σορών των μουσουλμάνων που ήταν θαμμένοι εκεί.

Γιατί μόνο θράσος μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι κατηγορούν την Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ένα νεκροταφείο, τη στιγμή που η Αγια-Σοφιά έχει μετατραπεί σε τζαμί, τη στιγμή που δεκάδες ιεροί ναοί σε Κύπρο και Τουρκία έχουν μετατραπεί σε στάβλους και αποχωρητήρια

Δημοφιλείς ειδήσεις  «EUNOMIA 2022»: Μεγάλη αεροναυτική άσκηση

Ακάθεκτος ο «σουλτάνος», συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική!

Ξεσαλώνει σε καθημερινή βάση πια ο Ταγίπ Ερντογάν, που συνεχίζει συγχρόνως να απολαμβάνει την ασυλία των Ευρωπαίων, οι οποίοι, παρά την προκλητική ρητορική του και τις κινήσεις του στο Αιγαίο, αρκούνται απλώς στο να παρατηρούν παθητικά τις κινήσεις του.

Για ακόμη μια ημέρα λοιπόν, χθες, επέμεινε στην επιθετική ρητορική κατά της Αθήνας, μια και στη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) δεν δίστασε να αναφερθεί με χυδαίο τρόπο στη Μικρασιατική Εκστρατεία αλλά και στην Καταστροφή της Σμύρνης, κάνοντας λόγο μάλιστα για «εισβολή» των Ελλήνων αλλά και για «ομαδικές σφαγές» από ελληνικής πλευράς.

«Χαλάσαμε τα όνειρά τους και παράλληλα θα χαλάσουμε και τα όνειρα παρόμοιων ενεργειών που γίνονται στα νοτιοανατολικά σύνορά μας» ανέφερε στη διάρκεια του νέου εθνικιστικού του παραληρήματος. Συγχρόνως, επιχειρώντας να συστηθεί ξανά ως ο ηγέτης-προστάτης των απανταχού Τούρκων και να ενισχύσει το αφήγημα του παντουρκισμού, είπε ότι «από τα Βαλκάνια έως το Τουρκιστάν, από τον Καύκασο έως την Αφρική, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε καθέναν από τους αδελφούς μας σε όλη τη γεωγραφία της καρδιάς και σε όλες τις μέρες τους, τόσο στα καλά όσο και στα κακά».

Στη διάρκεια της ομιλίας του και παρά το γεγονός πως σαν… αρπακτικό λοξοκοιτάζει προς τα κονδύλια των Βρυξελλών, τα έβαλε και με τους Ευρωπαίους, κατηγορώντας τους πως βρίσκονται «στο ίδιο κρεβάτι με οργανώσεις τρομοκρατών». Είπε χαρακτηριστικά ότι εδώ και χρόνια η Τουρκία έχει καταστήσει σαφές στους φίλους της στη Δύση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας πως «εάν δεν σβήσετε τη φωτιά του τρόμου όπου τη βλέπετε, μια μέρα σίγουρα θα εξαπλωθεί σε εσάς», προσθέτοντας πως «παρ’ όλα αυτά, τα ίδια λάθη εξακολουθούν να επαναλαμβάνονται. Εδώ βλέπουμε όλοι τη μοίρα εκείνων που δεν μας ακούν».

Λίγες ώρες αργότερα, κι αυτή τη φορά στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο μελών του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, φρόντισε να… αλλάξει μέχρι και την ονομασία του Αιγαίου, κάνοντας λόγο για τη «θάλασσα των νησιών» (βέβαια η ονομασία «θάλασσα των νήσων» χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τα τουρκικά ΜΜΕ όταν αναφέρονται στο Αιγαίο, δεν μας είπε και κάτι νέο ο σουλτάνος), εκτοξεύοντας νέα βέλη κατά της Ελλάδας και μιλώντας για «προβοκάτσιες στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο».

Δημοφιλείς ειδήσεις  To «Yunus» εισέβαλλε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«EUNOMIA 2022»: Μεγάλη αεροναυτική άσκηση

Ολοκληρώθηκε η τετραμερής αεροναυτική άσκηση «EUNOMIA-3/2022», με την πραγματοποίηση της τελικής φάσης σε θαλάσσια...

To «Yunus» εισέβαλλε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Για 5 ώρες οι Τούρκοι έπλεαν δυτικά της Λέσβου. Η σοβαρή πρόκληση κρατήθηκε μυστική, δεν υπήρξε αντίδραση ούτε διάβημα

Ετοιμοπόλεμος ο Α/ΓΕΑ που πέταξε με F16

Στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Σούδας βρέθηκε ο Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής...

Τον χαβά τους οι Τούρκοι: Υπερπτήση drone πάνω από τους Καλόγερους!

Ακάθεκτοι συνεχίζουν να προκαλούν οι γείτονες, που ακολουθούν νέα τακτική στους αιθέρες του Αιγαίου...

Τουρκική «καλημέρα» με drone πάνω από την Κίναρο

Η εμμονή και επιμονή της Τουρκίας να «στοχεύει» την Κίναρο συνεχίστηκε και σήμερα, καθώς...

Με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου συναντήθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία μελών της House Armed Services Committee (HASC) του Κογκρέσου των ΗΠΑ...

Μέχρι πού φθάνει η τρέλα του Ερντογάν;

Του Μάρκου ΤρούληΗ «ερώτηση του ενός εκατομμυρίου»: Μέχρι πού φθάνει ο «ανορθολογισμός»του Ερντογάν; Οι...

«Αλέξανδρος-22»: Ξεκινά εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας

Έως τις 7 Οκτωβρίου θα διεξάγεται η τακτική άσκηση άνευ στρατευμάτων «Αλέξανδρος-22» σε ολόκληρη...

«Βόμβες» Αποστολάκη – «Σύγκρουση με την Τουρκία δεν θα είναι απλά θερμό επεισόδιο»

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που οι Τούρκοι...

Έρχεται ο πόλεμος: Η Λιβύη θα εκχωρήσει την «ΑΟΖ» της στην Τουρκία

Η απραξία της Ελλάδας αποθράσυνε την Τουρκία και τώρα η απάντηση θα πρέπει να δοθεί στο μέτωπο

Οι Γερμανοί ζητούν 200.000.000 ευρώ αποζημιώσεις για τα Leopard!

Αποζημίωση εκτιμώμενου ύψους περί τα 200.000.000 ευρώ, που αφορά τόκους και τον ανατοκισμό τους,...

Το παγκόσμιο περιβάλλον ευνοεί τον πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας! Αναφορά – σοκ από το...

Το πιο ανησυχητικό άρθρο που έχει γραφτεί για την πιθανότητα ξεσπάσματος πολεμικής σύρραξης μεταξύ...

Πώς ο Μητσοτάκης κλότσησε τα «δώρα» του Ερντογάν στον ΟΗΕ

Ντόμινο λαθών! Επέλεξε να μην ασχοληθεί και να εξηγήσει στη Γ.Σ. τη συνεχή επιθετική, παράνομη και επικίνδυνη συμπεριφορά της Αγκυρας στο Αιγαίο σε πραγματικό χρόνο και πραγματικές κινήσεις

Ομολογούν ότι σηκώνουν drone στο Αιγαίο και καταγράφουν!

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην αντιδρά, η κατασκοπευτική δράση είναι πράξη πολέμου.Βάσει του...

Αργά το απόγευμα υπερπτήση τουρκικού drone πάνω από την Κίναρο

Συνεχίζουν τον χαβά τους οι Τούρκοι με τις υπερπτήσεις, μόνο που πλέον χρησιμοποιούν την...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί ζητούν 200.000.000 ευρώ αποζημιώσεις για τα Leopard!

Αποζημίωση εκτιμώμενου ύψους περί τα 200.000.000 ευρώ, που αφορά...

Δάκρυα στην κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα – Υποβασταζόμενος ο γιος του: «Ήσουν καταπληκτικός πατέρας»

Τον σπουδαίο ερμηνευτή Σταμάτη Κόκοτα αποχαιρέτησαν σήμερα σε κλίμα...

Ξεσηκώθηκε ολόκληρη η Καστοριά για την σαρωτική ακρίβεια στα καύσιμα και την ενέργεια

«Η Καστοριά βουλιάζει. Ακούει κανείς;» βροντοφώναξαν σήμερα εκατοντάδες πολίτες...

Αυτοκτόνησε 36χρονη υγειονομικός που βρισκόταν σε αναστολή

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι στα θύματα της...

Το δράμα της 44χρονης Βασιλικής που βρέθηκε μουμιοποιημένη στο σπίτι της

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Αχαϊας προκάλεσε η είδηση...

Πύρρος Αναγνωστόπουλος: Αυτός είναι ο αριστοκράτης σύντροφος της Ζωζώς Σαπουντζάκη

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη αν και κρατάει πολύ χαμηλούς τόνους στην...

Βέβηλος! Η δήλωση του Μητσοτάκη που θα μείνει στην Ιστορία

Η ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα πλούσια, προσφέροντας πληθώρα λέξεων...

Ο Οικογενειακός εμφύλιος στο Νότιο Τομέα και τα «όρια της ανηθικότητας»

Η απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού στον βουλευτή του νότιου...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ