Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Πάιατ για φρεγάτες στην Ελλάδα: «Η αμερικανική πρόταση θα είναι ασυναγώνιστη»

«Οι ΗΠΑ αναμένουν τη σχετική μη δεσμευτική επιστολή (Letter of Request) από την ελληνική κυβέρνηση για τις φρεγάτες»

Για φρεγάτες και F-35 μίλησε ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ σε συζήτηση με δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ αποσκοπούν στην ενίσχυση και εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

«Επιθυμία των ΗΠΑ είναι όσο το δυνατόν πιο ικανό ελληνικό Ναυτικό. Η Αμερική δεν πουλά απλά μέταλλο, αλλά αποσκοπεί στην ενίσχυση και εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών», επεσήμανε ο Πάιατ.

Σε ότι αφορά την ενδιάμεση συμφωνία που θα προτείνει η Ουάσιγκτον στην Αθήνα μέχρι να υλοποιηθεί η ναυπήγηση νέων φρεγατών, εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αυτή είναι υπό εξέταση ακόμα.

«Οι ΗΠΑ αναμένουν τη σχετική μη δεσμευτική επιστολή (Letter of Request) από την ελληνική κυβέρνηση για τις φρεγάτες», σχολίασε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση της Αθήνας, αλλά η «αμερικανική πρόταση θα είναι ασυναγώνιστη».

Για τα μαχητικά F-35 και το ενδεχόμενο απόκτησής τους από την Ελλάδα, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες, όποτε είναι και η χώρα μας. Ωστόσο, πρόκειται για πολυετή διαδικασία, όπως ξεκαθάρισε, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin θέλει περίπου πέντε χρόνια για ανάπτυξη υποδομών «στέγασης» των F-35 στη χώρα μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ