Πάιατ για φρεγάτες στην Ελλάδα: «Η αμερικανική πρόταση θα είναι ασυναγώνιστη»

«Οι ΗΠΑ αναμένουν τη σχετική μη δεσμευτική επιστολή (Letter of Request) από την ελληνική κυβέρνηση για τις φρεγάτες»

Must Read

Για φρεγάτες και F-35 μίλησε ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ σε συζήτηση με δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ αποσκοπούν στην ενίσχυση και εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

«Επιθυμία των ΗΠΑ είναι όσο το δυνατόν πιο ικανό ελληνικό Ναυτικό. Η Αμερική δεν πουλά απλά μέταλλο, αλλά αποσκοπεί στην ενίσχυση και εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών», επεσήμανε ο Πάιατ.

Σε ότι αφορά την ενδιάμεση συμφωνία που θα προτείνει η Ουάσιγκτον στην Αθήνα μέχρι να υλοποιηθεί η ναυπήγηση νέων φρεγατών, εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αυτή είναι υπό εξέταση ακόμα.

«Οι ΗΠΑ αναμένουν τη σχετική μη δεσμευτική επιστολή (Letter of Request) από την ελληνική κυβέρνηση για τις φρεγάτες», σχολίασε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση της Αθήνας, αλλά η «αμερικανική πρόταση θα είναι ασυναγώνιστη».

Για τα μαχητικά F-35 και το ενδεχόμενο απόκτησής τους από την Ελλάδα, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες, όποτε είναι και η χώρα μας. Ωστόσο, πρόκειται για πολυετή διαδικασία, όπως ξεκαθάρισε, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin θέλει περίπου πέντε χρόνια για ανάπτυξη υποδομών «στέγασης» των F-35 στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This