Ρεσιτάλ θράσους και προπαγάνδας από τον Ακάρ: Προκλητική, ανεύθυνη και απειλητική η Ελλάδα!

Για όλα φταίνε οι Έλληνες και η μόνη λύση για το Κυπριακό είναι τα δύο κράτη... Τι είπε για το πόκερ με την Αίγυπτο

Must Read

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη ότι η Αίγυπτος έχει υποβάλει διαγωνισμό για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, σεβόμενη τα όρια της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας» ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και εξαπολύοντας βέλη και ψέματα κατά της Ελλάδας.

«Έχουμε πολλές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες από κοινού με την Αίγυπτο. Όταν τεθούν σε χρήση, θεωρούμε ότι ενδέχεται να υπάρξουν διαφορετικές εξελίξεις τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» από τη φρεγάτα TCG Orucreis.

«Θεωρούμε ότι, σύμφωνα με τα όρια της θαλάσσιας δικαιοδοσίας που έχουμε δηλώσει στον ΟΗΕ, έργα όπως συμφωνίες, μελέτες και μνημόνια συνεργασίας με την Αίγυπτο ενδέχεται να πραγματοποιηθούν την προσεχή περίοδο», πρόσθεσε ο Ακάρ.

Προκλητική, ανεύθυνη και απειλητική η Ελλάδα κατά τον Ακάρ!

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης προβλημάτων μέσω του διαλόγου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, των σχέσεων καλής γειτονίας και είμαστε ανοιχτοί σε συνομιλίες», είπε σε ρεσιτάλ θράσους ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ερωτώμενος για τα ελληνοτουρκικά και κάλεσε μάλιστα την Αθήνα να συνεχιστούν οι συνομιλίες για ΜΟΕ στην Άγκυρα!

«Παρά όλες αυτές τις θετικές προσεγγίσεις μας, δυστυχώς οι προκλητικές προσπάθειες, ενέργειες, ανεύθυνες δηλώσεις, απειλητική γλώσσα και παρόμοιες προσεγγίσεις από τον γείτονά μας, διαταράσσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Τους λέμε συνεχώς ότι πρέπει να αποφεύγουν λέξεις και ενέργειες που αυξάνουν την ένταση και επηρεάζουν αρνητικά τη σταθερότητα. Γνωρίζουμε ότι ο κύριος σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων του γείτονά μας είναι να επηρεάσει αρνητικά την ΕΕ και τη διεθνή κοινή γνώμη και να τις παραπλανήσει. Ενάντια σε αυτό, έχουμε λάβει κάθε δυνατή προφύλαξη και συνεχίζουμε να το λαμβάνουμε. Συνεχίζουμε να λέμε ξανά και ξανά ότι η γλώσσα που χρησιμοποιείται και η παρενόχληση, δεν ταιριάζουν στις σχέσεις καλής γειτονίας», ήταν το παραλήρημα του Ακάρ.

Και συνέχισε επικαλούμενος τους πρόθυμους για υποχώρηση, Έλληνες: «Λέμε ξανά ότι η μεγαλύτερη ζημιά αυτής της γλώσσας, των προκλήσεων, των προσπαθειών αύξησης της έντασης και των προσπαθειών εξοπλισμού, είναι για τον ελληνικό λαό και ότι οι πόροι του ελληνικού λαού είναι που σπαταλούνται. Ταυτόχρονα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε ότι οι λογικοί Έλληνες ακαδημαϊκοί, συνταξιούχοι στρατηγοί και ναύαρχοι και ορισμένοι πολιτικοί έχουν αρχίσει να εκφράζουν αυτά τα ζητήματα».

Σε ότι αφορά την Κύπρο, η γραμμή των Τούρκων δεν αλλάζει: για όλα φταίνε οι Έλληνες και η μόνη λύση για το Κυπριακό είναι τα δύο κράτη. «Οι Έλληνες πρέπει να εγκαταλείψουν την ασυμβίβαστη στάση τους το συντομότερο δυνατό και να αποδεχθούν την τουρκική παρουσία εκεί. Πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι κυρίαρχα και ισότιμα ​​στοιχεία. Από αυτήν την άποψη, ελπίζουμε ότι θα σταματήσει η στρατηγική τύφλωση της ΕΕ. Δυστυχώς τις εξελίξεις τις βλέπουν μόνο μέσα από ελληνικά… γυαλιά. Αυτό σίγουρα δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο και τις πραγματικότητες. Όλοι πρέπει να δουν ότι η μόνη διέξοδος στο νησί είναι μια λύση δύο κρατών. Οι φίλοι και οι σύμμαχοί μας πρέπει να αξιολογήσουν τις εξελίξεις και τα προβλήματα στο πλαίσιο της λογικής και να εξετάσουν τα θέματα αντικειμενικά, μακριά από τη συναισθηματικότητα και την προκατάληψη».

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε κάνει παρέμβαση στην άσκηση με βιντεοκλήση, όπου τόνισε σε πιο ήπιους τόνους: «Η Τουρκία στοχεύει μόνο στην προστασία των δικαιωμάτων και των εδαφών της και δεν έχει άλλα απόκρυφα κίνητρα. Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This