Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Εκπρόσωπος FRONTEX: Τρία τα περιστατικά πυροβολισμών από Τούρκους στον Έβρο (video)

Τι αποκάλυψε ο Κρις Μπορόβσκι

Ο εκπρόσωπος της FRONTEX, Κρις Μπορόβσκι αποκάλυψε ότι τα επεισόδια με πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο, ήταν τρία και όχι δυο.

Μάρτυρες των επεισοδίων έγιναν μεικτές περίπολοι Ελλήνων και Γερμανών συνοριοφυλάκων που βρίσκονται στην περιοχή. Σύμφωνα με τις αναφορές τους, την Παρασκευή Τούρκοι στρατιώτες που αντελήφθησαν την περίπολο στην ελληνική πλευρά των συνόρων, έστρεψαν τα φώτα προς το μέρος των συνοριοφυλάκων και πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Ακολούθως, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της FRONTEX με επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενημέρωσε για το περιστατικό και ζήτησε από τους συνοριοφύλακες να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και να λάβουν επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα.

Τα περιστατικά επιβεβαίωσε μιλώντας αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη ο εκπρόσωπος της FRONTEX Κρις Μπορόβσκι:

Κρις Μπορόβσκι: Ήταν τρία περιστατικά, δυο την Παρασκευή και ένα την Κυριακή, στα δυο εμπλέκονταν άνθρωποι που φαίνεται πως ήταν κοντά σε ένα στρατιωτικό όχημα, στο άλλο, ήταν κοντά σε κάποια μορφής κτίριο. Οι συνοριοφύλακες πιστεύουν ότι είδαν ανθρώπους που φορούσαν στολές, αλλά είναι δύσκολο να πούμε κάτι παραπάνω από αυτό. 

Δημοσιογράφος: Με βάση τις αναφορές που λαμβάνετε, είναι συνήθη αυτά τα περιστατικά; 

Μπορόβσκι: Ξέρετε αυτό συνέβαινε στο παρελθόν, θυμάμαι αρκετά αντίστοιχα περιστατικά να συμβαίνουν πέρυσι τέτοια εποχή, αλλά νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε εδώ κι αρκετούς μήνες. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ