Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Ο κορωνοϊός «φρέναρε» την επίσκεψη του Στρατηγού Φλώρου στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο Α/ΓΕΕΘΑ θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ τον Ιούνιο

Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για τις αρχές Απριλίου επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ που επικαλείται αξιόπιστες διπλωματικές πηγές, το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε να ακυρώσει το σύνολο των επίσημων επισκέψεων που θα γίνονταν για όλο τον μήνα Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο Α/ΓΕΕΘΑ θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ τον Ιούνιο, ενώ προσπάθεια γίνεται ο προγραμματισμός που υπήρχε για την αναβληθείσα επίσκεψη να διατηρηθεί ο ίδιος.

Αυτό που «έκλεισε», όμως, τελικά ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αμερικανού ομολόγου του Λόιντ Όστιν την Πέμπτη 1η Απριλίου. Kύρια αντικείμενά της θα είναι η διαρκώς ενισχυόμενη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, η χρονική επέκταση της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας, η βολιδοσκόπηση της αμερικανικής προσφοράς για την προμήθεια των τεσσάρων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Χθες, πάντως, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, συνεχίζοντας την αποτελεσματική τακτική της σύσφιξης των σχέσεων με τα κράτη της περιοχής, συναντήθηκε με τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας της Αιγύπτου, αντιπτέραρχο Μοχάμεντ Αμπάς Χέλμι Χασέμ, ο οποίος επισκέφτηκε την Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ