Ακόμη και την ημέρα του Δεκαπεντάγουστου η Αγκυρα προκαλεί με NAVTEX – Έστειλαν και κατασκοπευτικό

Must Read

Ούτε ιερό, ούτε όσιο έχουν οι Τούρκοι, οι οποίο καταστρατηγούν κάθε συμφωνία. Έτσι αποφάσισαν ακόμα και την ημέρα του 15Αύγουστου, να προκαλέσουν με την έκδοση παράτυπης NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ ανήμερα της Παναγίας.  Η  Τουρκία προκλητικά δεσμεύει περιοχή για στρατιωτική άσκηση στα δυτικά της Πάφου συνεχίζοντας να αγνοεί κάθε νομιμότητα.

Tην  ίδια ώρα  επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Το UAV είναι τουρκικής κατασκευής και καταγράφηκε από site που παρακολουθεί τις κινήσεις αεροσκαφών στην Μεσόγειο.

Από τη μεριά του ο Τούρκος  υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζοντας το παραλήρημα του επιβαίνοντας στην φρεγάτα Γκεμλίκ που συνοδεύει το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ, έστειλε νέο  απειλητικό μήνυμα προς την Κύπρο και εμμέσως και στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι: «Μην περιμένει κανείς πως η Τουρκία των 82 εκατομμυρίων και η ‘‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’’ δεν θα κάνουν κάτι όταν εκείνοι θα κάνουν γεωτρήσεις αερίου πετρελαίου.

Αυτό είναι αστείο δεν μπορεί να συμβεί. Θα υπερασπιστούμε το δίκαιό μας και το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων. Μην δοκιμάσει κανένας τη δύναμή μας» πρόσθεσε δε πως «Δεν θα επιτρέψουμε αποφάσεις που θα ληφθούν ενάντια στα δικαιώματά μας στην Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Το λέμε από την αρχή πως αποφάσεις αυτού του είδους δεν έχουν πιθανότητα επιβίωσης».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This