Ισχυροποιείται η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου, αναβαθμίζεται η «Μέδουσα»

Αναβάθμιση της πολυεθνικής αεροναυτικής άσκησης «Μέδουσα»

Must Read

Το Πρόγραμμα Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας ΕλλάδαςΑιγύπτου για το έτος 2021 υπεγράφη κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των αντιπροσωπειών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ευρύ πλέγμα δράσεων, που θα υλοποιηθούν στην Ελλάδα και την Αίγυπτο και εστιάζει στη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων.

Τα τελευταία χρόνια η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει λάβει ιδιαίτερη δυναμική, στο πλαίσιο της γενικότερης ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, και το 2021 προγραμματίζεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Ειδικότερα, προβλέπονται η περαιτέρω αξιοποίηση εκπαιδευτικών ευκολιών και η αναβάθμιση της πολυεθνικής αεροναυτικής άσκησης «Μέδουσα», που διεξάγεται σε ετήσια βάση και στη διοργάνωσή της εναλλάσσονται οι δύο χώρες.

Η συμμετοχή και άλλων φιλικών και συμμαχικών κρατών στην εν λόγω άσκηση αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν, ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλεια, η Ελλάδα και η Αίγυπτος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής.

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου κυρώθηκε με τον νόμο 4397 του 2016 και αφορά τη συνεργασία των δύο μερών στους τομείς της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, την αμυντική βιομηχανία, την επιστημονική έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη συντήρηση οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού, την εφοδιαστική (logistics), τη στρατιωτική ιατρική, τις ανθρωπιστικές και ειρηνευτικές επιχειρήσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, τον στρατιωτικό πολιτισμό, τον αθλητισμό κ.ά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This