Παρασκευή 25/6/2021

Το αίσχος Τουρκίας – Λιβύης, συνεχίζεται, η Ελλάδα κυκλώνεται

Επίσκεψη του τούρκου υπουργού άμυνας και του «βρώμικου» αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών!

Αυτή τη στιγμή, ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μαζί με τον αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν βρίσκονται στην Λιβύη!

Να σημειωθεί ότι κάθε φορά που ο «βρώμικος» αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών επισκέπτεται τρίτη χώρα, ακολουθεί στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας! Το ίδιο είχε γίνει όταν ο Φιντάν είχε επισκεφθεί το Ιράκ πριν από λίγους μήνες. Ακολούθησαν απανωτές στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με στόχο τους Κούρδους του ιρακινό Κουρδιστάν!

Το γεγονός ότι τα τούρκικα γεράκια γίνονται δεκτά από την – έστω και μεταβατική – κυβέρνηση της Λιβύης, δείχνει ότι αγνοούν πλήρως τις ελληνικές θέσεις αλλά και τις ευρωπαϊκές, καθώς η απαίτηση για πλήρη αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος της χώρας είναι πανευρωπαϊκή και όχι μόνο ελληνική. Επιβεβαιώνεται όμως και το ολέθριο λάθος της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λιβύη, μία πραγματικά αψυχολόγητη ενέργεια που δυστυχώς έγινε επειδή το ήθελαν κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα.

Όλα δείχνουν ότι ακόμα και οι επιχειρηματίες που έσυραν τον πρωθυπουργό σε αυτό το εθνικό λάθος, οι μόνες δουλειές που θα καταφέρουν να πάρουν στην Λιβύη είναι τα ψίχουλα που θα τους πετάξουν οι τουρκικές επιχειρήσεις που ήδη έχουν υπογράψει λεόντειες συμβάσεις για την ανοικοδόμηση της περιοχής και όχι μόνο.

Το λάθος της Ελλάδας να αφήνει την Λιβύη έρμαιο της Τουρκίας συνιστά μέγα εθνικό κίνδυνο. Διότι η τουρκική στρατιωτική επέλαση στα νότια της χώρας μας ολοκληρώνει την κυκλωτική κίνηση κατά της Ελλάδας. Διότι η Ελλάδα είναι ο στόχος. Δεν είναι ούτε η Μάλτα, ούτε η Ιταλία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ