«Stolen Cerberus»: Εντυπωσιάζουν τα κομάντο Ελλάδας-ΗΠΑ! (pics)

Διμερής Άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ

Must Read

Στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ και την επωνυμία «Stolen Cerberus» διεξάγεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση περιλαμβάνει άλματα ελεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα, ρίψεως εφοδίων σε ξηρά και θάλασσα, πτήσεις χαμηλού ύψους, σενάρια έρευνας – διάσωσης και αεροδιακομιδών.

Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και αεροσκάφη C-130 ενώ από αμερικανικής η 37th Airlift Squadron της 86th Airlift Wing, από την αεροπορική βάση Ramstein της Γερμανίας με αεροσκάφη C-130J καθώς και προσωπικό της 57th Rescue Squadron (RQS) από την αεροπορική βάση Aviano της Ιταλίας.

Η δραστηριότητα συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων και αναδεικνύει την διαχρονική συνεργασία της Ελλάδας και των ΗΠΑ στον τομέα των Ειδικών Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This