«Τρέμουν» οι Τούρκοι μήπως οι Αμερικανοί στήσουν βάση στη Σαμοθράκη

Η γεωγραφική θέση της Σαμοθράκης είναι προφανώς «αγκάθι»

Must Read

Η ολοένα αυξανόμενη συνεργασία ΕλλάδαςΗΠΑ και η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη Θράκη (κυρίως στην Αλεξανδρούπολη), φαίνεται ότι ενοχλεί σφόδρα την Τουρκία, η οποία μέσω της εφημερίδας Sozcu κάνει λόγο για δημιουργία βάσης των ΗΠΑ και στη Σαμοθράκη.

Όπως μεταφέρουν τα tourkikanea.gr, η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να εξοπλίσουν τη Σαμοθράκη και να στήσουν εκεί βάση και μάλιστα, ανώτατοι αξιωματικοί, «που συγκέντρωσαν χιλιάδες στρατό και στρατιωτικά οχήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης της δυτικής Θράκης πού βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Τουρκία», μαζί με αξιωματούχους του ΓΕΣ έκαναν επιθεώρηση στο νησί.

Η γεωγραφική θέση της Σαμοθράκης είναι προφανώς «αγκάθι» για τη Sozcu, που γράφει σχετικά: «Στη Σαμοθράκη που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 7 μιλίων από την Ίμβρο  που βρίσκεται σε απόσταση 12 μιλίων από το Τσανάκκαλε, αναφέρεται πώς σχεδιάζεται να γίνει μία πίστα ελικοπτέρων εξοπλισμένη με την τελευταία τεχνολογία και σύγχρονη υποδομή. Ο διευθυντής της πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας Γεώργιος Δριτσάκος και ο διευθυντής αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης μαζί με μηχανικούς έκαναν επιτόπιες έρευνες στο νησί».

Σύμφωνα με τους Τούρκους, από την πίστα ελικοπτέρων (που θα εκσυγχρονιστεί και θα μεγαλώσει) που θα λειτουργεί επί 24 ώρες θα επωφεληθούν καταρχήν οι στρατιωτικές μονάδες της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This