Milliyet: Η Ελλάδα κατασκοπεύει με ισραηλινά drones τα τουρκικά παράλια και προκαλεί με πτήσεις αμερικανικών F-15

Για «σκάνδαλο» ελληνικών προκλήσεων από την Ελλάδα που «κρύβεται» πίσω από τις ΗΠΑ, γράφουν οι Τούρκοι!

Must Read

Ένα τεράστιο κείμενο με… 47 προκλήσεις της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο (!!!) δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Milliyet, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι τα ισραηλινά drones HERON που νοίκιασε η Ελλάδα, κάνουν κατασκοπευτικές πτήσεις στα τουρκικά παράλια και πως οι ΗΠΑ μέσω της χώρας μας, προκαλούν με πτήσεις μαχητικών F-15 πάνω από τα ελληνικά νησιά που η Τουρκία θέλει να αποστρατιωτικοποιήσουμε!

Τι άλλο θα διαβάσουμε πια σε αυτή τη χώρα…

Μέσα στις «προκλήσεις» που δημοσιεύει η Milliyet περιλαμβάνονται ελληνικές ασκήσεις, διεθνείς ασκήσεις που γίνονται στην Ελλάδα, η αμερικανική παρουσία στη Σούδα (και στη Θράκη) και οι συνεκπαιδεύσεις των Ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ, η περσινή επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη Σούδα, η φετινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σούδα, οι συνεργασίες με Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ και Ισραήλ, η συμφωνία με το Ισραήλ για αγορά πυραύλων που θα τους τοποθετήσουμε -κατά τη Milliyet-  ειδικά στα νησιά απέναντι από την Τουρκία και άλλα πολλά.

Σε ότι αφορά τα ισραηλινά drones που απέκτησε η Ελλάδα με leasing, οι Τούρκοι γράφουν ότι από τη βάση τους στη Σκύρο, στην καρδιά του Αιγαίου και μετά την εκπαίδευση των Ελλήνων στρατιωτών από Ισραηλινούς, ξεκίνησαν τα δύο HERON στις αρχές Ιουνίου τις κατασκοπευτικές πτήσεις πάνω από τα τουρκικά παράλια.

Ενώ για τα αμερικανικά F-15, γράφουν ότι «η Ελλάδα κρύβεται πίσω από τις ΗΠΑ», οι οποίες με τη σειρά τους θέλουν να στείλουν μήνυμα στην Άγκυρα και πέταξαν στα τουρκικά σύνορα και πάνω από τα νησιά Κως και Λέσβος, τα οποία η Τουρκία θέλει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα!

Τα βασικά σημεία του άρθρου  της Milliyet

Η Ελλάδα, η οποία κρύβεται πίσω από τα αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα, ξεκίνησε μια μεγάλη πρόκληση στα νησιά που έχει στρατιωτικοποιήσει. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η Ουάσιγκτον έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα με τα F-15 να περνούν από τα νησιά της Κω και της Λέσβου.  

Με την κλιμάκωση της κρίσης της Ανατολικής Μεσογείου, η Ελλάδα, κρυμμένη πίσω από τις ΗΠΑ, έκανε ένα νέο σκάνδαλο με τα πολεμικά αεροπλάνα του αμερικανικού στρατού να πετούν πάνω από τα τουρκικά σύνορα.

Τα αεροσκάφη F-15 απογειώθηκαν από την Κρήτη, η οποία έχει γίνει η βάση των αμερικανικών αεροπλανοφόρων και πολεμικών πλοίων, πέταξαν πάνω από νησιά όπως η Κως και η Λέσβος που η Τουρκία θέλει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι με τις πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της άσκησης Poseidon’s Rage 21, η Ουάσινγκτον έδωσε ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα και υποστήριξε στην Αθήνα.

Τα αμερικανικά F-15 πέταξαν δίπλα-δίπλα με τα ελληνικά F-16 και αναφέρθηκε στις ειδήσεις ότι όλα τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα εμποδίστηκαν να πετάξουν πάνω από το Αιγαίο κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Εικόνες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των πολεμικών αεροπλάνων που πετούν χαμηλά πάνω από τα νησιά του Αιγαίου κοντά στα τουρκικά σύνορα, χρησιμοποιήθηκαν επίσης στα τοπικά ΜΜΕ.

Αναλαμβάνοντας δράση, αφότου τα τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (SİHA, drones) άλλαξαν την ισορροπία στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ μέσα σε μήνες, η Ελλάδα έκανε την αναμενόμενη κίνηση στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η ανάπτυξη, που ανακοινώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης πριν από μήνες, πήρε σάρκα και οστά, η διοίκηση της Αθήνας πέταξε τα drones Heron που μισθώθηκαν από το Ισραήλ για πρώτη φορά από το νησί Σκύρος στη μέση του Αιγαίου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ειδικοί από τον ισραηλινό στρατό εκπαίδευσαν Έλληνες στρατιώτες στη βάση στη Σκύρο και ότι οι πτήσεις κατασκοπείας ξεκίνησαν στις τουρκικές ακτές στις αρχές Ιουνίου.

Τα δύο Heron φέρουν επί του παρόντος μπλε φτερά και οι εικόνες που καταγράφονται μεταφέρονται στην έδρα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μέσω σύνδεσης ραντάρ. Το τέλος ενοικίασης που θα πληρώσει η Ελλάδα για δύο μόνο UAV είναι εκπληκτικό. Η διοίκηση της Αθήνας θα δώσει 39 εκατομμύρια ευρώ στο Τελ Αβίβ για τρία χρόνια και υπάρχει πιθανότητα παράτασης της συμφωνίας.

Με συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, η διοίκηση της Αθήνας θα λάβει 20 πυραύλους Spike NLOS από το Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τις ελληνικές ειδήσεις, οι πύραυλοι θα αναπτυχθούν ειδικά στα νησιά απέναντι από την Τουρκία.

Ισχυρίζονται ότι οι δύο χώρες έχουν σχηματίσει μέτωπο ενάντια στις “τουρκικές προκλήσεις’ και  υποστήριξαν ότι μικρά νησιά όπως το Καστελλόριζο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την το Κας, είναι ιδανικά για την ανάπτυξη ισραηλινών πυραύλων. Σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες, η Ελλάδα απαγορεύεται να εξοπλίζει νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος και το Καστελλόριζο είναι ένα από αυτά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This