Ο Καμμένος πήρε στο… κυνήγι τουρκικά αλιευτικά!

Έδωσε στίγμα και φωτογραφίες στη δημοσιότητα!

Must Read

Σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων από την Σέριφο, εντόπισε ο Πάνος Καμμένος αρμάδα τουρκικών αλιευτικών, τα οποία μάλιστα δεν είχαν αναρτήσει την ελληνική σημαία, όπως είναι υποχρεωμένα.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για πέντε τουρκικά αλιευτικά σε σχηματισμό τα οποία εκινούντο με χαμηλή ταχύτητα, γεγονός που παραπέμπει μάλλον σε υβριδική επιχείρηση παρά σε ψάρεμα.

Ο πρώην υπουργός άμυνας έγραψε συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

Είμαι βέβαιος ότι το ΛΣ και το ΠΝ είναι σε ετοιμότητα και κάνουν το καθήκον τους αλλά η εικόνα σχηματισμού 5 τουρκικών αλιευτικών χωρίς Ελληνική σημαία για αβλαβή διέλευση με 1 μίλι ταχύτητα 3 μίλια από τη ΣΕΡΙΦΟ είναι ιδιαίτερα προκλητική ενέργεια και σίγουρα δεν ψαρεύουν….

Αυτή ήταν η ανάρτηση του πρώην ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με την ανάλογη φωτογραφία – ντοκουμέντο.

Ο Πάνος Καμμένος μάλιστα έκανε και δεύτερη ανάρτηση λέγοντας:

Και για να μην βιαστούν από απέναντι να πουν για «κλούβες με ψάρια» απλά θυμίζω ότι σαρώνουν με τα συρόμενα περιοχή ασκήσεων υποβρυχίων χαρτογραφημένη. Ο ίδιος τους πλησίασα εχθές το πρωί …..

Αναρτώντας σχετική φωτογραφία από το GPS:

Η φωτογραφία – ντοκουμέντο που ανάρτησε ο Πάνος Καμμένος

Να σημειωθεί ότι οι θέσεις των τουρκικών αλιευτικών είχαν εντοπιστεί και είχαν αναπτυχθεί από το militaire.gr όπως ακριβώς αποτυπώνονταν στην ιστοσελίδα marinetraffic

Είναι πλέον εμφανές ότι οι τούρκοι προβαίνουν σε επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου με τα αλιευτικά τους να κάνουν σουρωτήρι το Αιγαίο την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει λόγο για ένα ήρεμο καλοκαίρι.

Το Newsbreak.gr είχε αποκαλύψει εδώ και μήνες τις τουρκικές μεθοδεύσεις και τις θέσεις των τουρκικών αλιευτικών, τον περασμένο Μάιο. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμμία αντίδραση από το Ελληνικό κράτος με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μέθοδο, εργαλειοποιώντας τον τουρκικό αλιευτικό στόλο, με τον οποίο ασχολείται ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν, μοιράζοντας μάλιστα «επιδοτήσεις» στους ιδιοκτήτες τους. Στο πρόσφατο παρελθόν, ακόμη και το περασμένο καλοκαίρι, τα τουρκικά αλιευτικά είχαν «παίξει» ξανά με τις ελληνικές ανοχές, ενώ ένας άλλος τουρκικός στολίσκος είχε διασχίσει το Αιγαίο, προκειμένου να πάει να «ψαρέψει» στην περιοχή που οριζόταν από το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Μάλιστα κάποια από αυτά τα σκάφη, επικαλούμενα άσχημες καιρικές συνθήκες -που σαφώς δεν υπήρχαν-, είχαν το περασμένο καλοκαίρι παραβιάσει ακόμη και τα έξι ναυτικά μίλια των ελληνικών χωρικών υδάτων, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της… Μυκόνου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This