Αίεν Υψικρατείν: Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό Rafale!

«Έτσι εκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες... Με "Ριπές" Ανέμου», έγραψε ο Στρατηγός Φλώρος για το πρώτο ελληνικό Rafale!

Must Read

Έξι μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Ελλάδας με την Dassault Aviation, η γαλλική εταιρεία παρέδωσε σήμερα το πρώτο ελληνικό μαχητικό Rafale. Αυτό το αεροσκάφος, καθώς και τα επόμενα πέντε θα εκπαιδεύσουν  τους Έλληνες πιλότους και τεχνικούς στη Γαλλία, πριν αναπτυχθούν στην Τανάγρα.

Μια πρώτη ομάδα πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έχει ήδη εκπαιδευτεί για αρκετούς μήνες από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία και 50 τεχνικοί θα ενταχθούν στο Dassault Aviation Conversion Training Center (CTC) στο Mérignac της Γαλλίας για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

«Μετά το Mirage F1 το 1974, το Mirage 2000 το 1985 και το Mirage 2000-5 το 2000, το Rafale πετάει με περηφάνια με τα χρώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Rafale αλλάζει το παιχνίδι στρατηγικά για την ΠΑ. Θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο διασφαλίζοντας την ηγεσία της Ελλάδας ως σημαντική περιφερειακή δύναμη. Θα ήθελα να επιβεβαιώσω την απόλυτη δέσμευσή μας για την επιτυχία του Rafale στην Ελλάδα», δήλωσε ο Ερίκ Τραπιέ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation.

Στα… ουράνια ο Στρατηγός Φλώρος!

Μαζί με τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, στη Γαλλία βρέθηκε και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος με… ρεσιτάλ στο twitter δεν έκρυψε τη χαρά του για την πρώτη παραλαβή του γαλλικού μαχητικού.

Έκανε λόγο για «αλλαγή δεδομένων» και «καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα», ενώ αποθέωσε και τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις. Δεν παρέλειψε να στείλει και ένα ιδιαίτερο μήνυμα: «Έτσι εκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες… Με “Ριπές” Ανέμου».

«Θαυμάζοντας τα Εθνικά μας Χρώματα στο 1ο Rafale! Πραγματικά μοναδική στιγμή για την ΠΑ και τις ΕΔ. Εν αναμονή για τις ακόμα 17 «Ριπές» που θα «αλλάξουν τα δεδομένα», εξασφαλίζοντας καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα στους Ουρανούς μας!!

Οι πρώτοι Πιλότοι ήδη εκπαιδεύονται πυρετωδώς και σύντομα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους αιθέρες μας με τα ολοκαίνουρια φτερά τους! ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ.

Πολλαπλασιαστής ισχύος και ταυτόχρονα εγγυητής ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας! Συγχαίρω όλους όσοι συνέβαλαν στην σημερινή ιστορική ημέρα!

Νέος ζωτικός σύνδεσμος στην ιδιαίτερη σχέση Ελλάδας-Γαλλίας, που και πάλι επιλέγουν να βρεθούν στην σωστή πλευρά της ιστορίας, με σεβασμό και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας!

Vive les relations Franco-Grecques!», έγραψε στις συνεχόμενες αναρτήσεις του ο Στρατηγός!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This