Κίνηση-ματ από την Lockheed Martin για προβάδισμα με τις νέες φρεγάτες

Η αμερικανική εταιρία προχώρησε σε συμφωνίες συνεργασίας με σημαντικές εταιρίες της ελληνικής βιομηχανίας

Must Read

Τη συνεργασία της με ομάδα της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, για την υποστήριξη του προγράμματος αναβάθμισης του Πολεμικού Ναυτικού, ανακοίνωσε χθες η Lockheed Martin.

Η κίνηση αυτή, προφανώς, συνδέεται με το πρόγραμμα προμήθειας των νέων φρεγατών από το ελληνικό κράτος, με την αμερικανική εταιρία να επιχειρεί να αποκτήσει προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων διεκδικητών. Η Lockheed Martin, λοιπόν, που συμμετέχει σε προγράμματα εκσυγχρονισμού του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (αναβαθμίσεις φρεγατών τύπου MEKO-200) και είναι βασικός υποψήφιος για την ανάληψη κατασκευής και προμήθειας των 4 νέων φρεγατών, προχώρησε σε συμφωνίες συνεργασίας με σημαντικές εταιρίες της ελληνικής βιομηχανίας.

Πρόκειται για τις Intracom Defense Electronics, METKA/Μυτιληναίος, Oceanking, Ακμων, Endeavor Integrated Solutions, ALS Naval Ship Design και Aeroservices, ενώ η ομάδα αυτή θα διευρυνθεί, συμπεριλαμβάνοντας κι άλλες ελληνικές επιχειρήσεις. «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι 100% σύμφωνη με την πρόταση του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Σε συνάντηση εργασίας, πριν από μερικές ημέρες, οι εταιρίες και οι συνεργάτες συναντήθηκαν με τα στελέχη της Lockheed Martin για να ξεκινήσουν την ανάπτυξη συγκεκριμένων σχεδίων στο πλαίσιο της βιομηχανικής συμμετοχής, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί για τις αναβαθμίσεις των φρεγατών τύπου MEKO-200 και το πρόγραμμα της μελλοντικής ελληνικής φρεγάτας.

Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας, οι οποίοι αντιστοιχούν στις δυνατότητες των εταιριών, και εκτιμάται ότι θα διευρύνουν τις ευκαιρίες απασχόλησης μελλοντικά στην Ελλάδα, σε διάφορες ειδικότητες στον τομέα της ναυτιλίας, ενώ θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες για την επαναξιοποίηση των ελληνικών ναυπηγείων. Οι εργασίες θα συμπεριλαμβάνουν την ενσωμάτωση συστημάτων μάχης, δοκιμές, συντήρηση, καθώς και τον εκσυγχρονισμό πλοίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This