Αντί για πυροσβεστικά, οι Τούρκοι μας έστειλαν οπλισμένα F-16!

Για άλλη μια φορά γίναμε ρεζίλι, δίνοντας συγχωροχάρτι στους τούρκους

Must Read

Ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί, διευκρίνησε ότι τα αεροπλάνα για τα οποία δήλωσε «Στείλαμε δύο αεροπλάνα στην Ελλάδα», είναι τα αεροπλάνα που έστειλε η ΕΕ για βοήθεια στην  Τουρκία! Αυτό μετέδωσε η δημοσιογράφος Γελίζ Κοράι.

Την ίδια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, ευχαριστούσε δημοσίως τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που η Τουρκία «Θα» έστελνε για να βοηθήσει την Ελλάδα!

Αυτές οι ανεκδιήγητες δηλώσεις μάλιστα ήρθαν δύο εικοσιτετράωρα μετά την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση με 17 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, την ώρα που σύσσωμος ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός έδινε τη μάχη με τις φλόγες!

Τα «πυροσβεστικά» έγιναν οπλισμένα F-16

Ουδείς φανταζόταν (πλην κάποιων Στρατιωτικών) ότι η ελληνική κυβέρνηση διέπραττε μία πρωτοφανή γκάφα εμπιστευόμενή τους τούρκους, οι οποίοι αντί για πυροσβεστικά αεροπλάνα θα μας  έστελναν δύο F-16 οπλισμένα με Βλήματα αέρος -εδάφους  να πραγματοποιήσουν νυχτερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ούτε βεβαίως φανταζόταν ότι θα έστελνε στο Αιγαίο, την ημέρα που καιγόταν η Βόρεια Εύβοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη για κατασκοπεία. Γεγονός που μάλιστα δεν είναι καθόλου τυχαίο. Στην Εύβοια λόγω της πυκνής βλάστησης και ειδικά των πεύκων, γίνεται κάλυψη σημαντικών οπλικών συστημάτων, απαραίτητων ειδικά για την άμυνα του Λεκανοπεδίου.

Οι Τούρκοι λοιπόν συνέχιζαν να κάνουν τη δουλειά τους, εκμεταλλευόμενη την νέα αστοχία της κυβέρνησης, που πλέον παύει να είναι προϊόν άγνοιας.

έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η Τουρκία δεν είχε αποστείλει, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Τσαβούσογλου τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της….(Αντίθετα η Ισπανία έστειλε στη Τουρκία Πυροσβεστικά Αεροσκάφη)

Αυτό όμως που αποτέλεσε έκπληξη ήταν μια NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι την Πέμπτη σύμφωνα με την οποία προαναγγέλλεται έξοδος για έρευνες του ερευνητικού σκάφους Tubitak Marmara.

Το πλοίο ανήκει στο Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας και έχει προγραμματιστεί να διεξάγει έρευνες στο Αιγαίο, χωρίς να προσδιορίζει ακόμα τις περιοχές, από τις 13 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Αλλά εκεί που οι Τούρκοι θέλησαν να δείξουν την προκλητικότητά τους και το θράσος τους ήταν τη νύχτα που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, στον Άγιο Στέφανο και στο Κρυονέρι.

Όταν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έφευγαν από τα σπίτια τους μετά από το σήμα του 112, την ώρα που δινόταν πραγματική μάχη για να σωθούν ζωές και περιουσίες, η Άγκυρα έστειλε στις 9.45 το βράδυ ένα ζευγάρι F-16 στην καρδιά του Αιγαίου για νυχτερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου για να δοκιμάσει την αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας και των συστημάτων αεραμύνης.

Και εμείς μείναμε με τις ευχαριστίες στους τούρκους, γράφοντας άλλη μία μελανή σελίδα στην νεότερη ελληνική ιστορία.

Πληροφορίες από τα Τούρκικα Νέα και το Veteranos.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This