Τετάρτη 23/6/2021

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΕΙΣOΔΙΟ; Οι Τούρκοι στέλνουν στο Καστελόριζο το Ορούτς Ρέις – Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σε μια κίνηση που ενδέχεται να επιφέρει απρόβλεπτες εξελίξεις στο Αιγαίο, προχώρησαν οι Τούρκοι, δείχνοντας ότι επιδιώκουν με κάθε μέσο την κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.  Σύμφωνα με πληροφορίες το έτερο ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις,  αδελφό πλοίο του Barbaros απέπλευσε από το λιμάνι του στην Κωνσταντινούπολη και κατευθύνεται στο λιμάνι της Σελεύκειας ανατολικά του Καστελόριζου! Το πλοίο αν συνεχίσει να πλέει με την ίδια  ταχύτητα αναμένεται να βγει στο Αιγαίο μέχρι αύριο. Η προκλητική αυτή ενέργεια των Τούρκων ήδη σήμανε συναγερμό στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής. 

Οι Τούρκοι με αυτόν τον τρόπο υλοποιούν την απόφαση Ερντογάν αλλα και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ στις αρχές του μήνα πως περί τα τέλη Αυγούστου η Τουρκία θα στείλει στην Ανατολική Μεσόγειο και το έτερο ερευνητικό της σκάφος για έρευνες!

Μάλιστα το θέμα τότε είχε αποκαλύψει η Sabah στις αρχές Αυγούστου, προσθέτοντας ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή με πλοία, αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επί 24ώρου βάσεως. Εγραφε η τουρική εφημερίδα ότι:

«Η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατ. Μεσόγειο. Το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε ήδη τις εργασίες του στα ανοιχτά της Καρπασίας. Το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή 3 εβδομάδες. Αντίστοιχα το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής έχει προχωρήσει αρκετά στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου. Ο Πορθητής θα συνεχίσει για λίγες εβδομάδες ακόμη στο υπάρχον σημείο, ενώ αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε βάθος περίπου 5 χιλιάδων μέτρων. Τις επόμενες ημέρες κατέρχεται και το ερευνητικό πλοίο Oruç Reis στην ανατ. Μεσόγειο για να συνδράμει στις έρευνες του Barbaros».

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν θα μείνει άπραγο καθώς ήδη έχουν τεθεί οι δυνάμεις του σε προτοκαλί συναγερμό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ