Το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Αμύνης από το Καστελόριζο

«Τιμή μας να ερχόμαστε σε επαφή με αυτό τον τόπο, τους Ακρίτες του κι ένα σημείο στο οποίο η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πολύ δυνατά»

Must Read

Στο Καστελόριζο βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, για τον εορτασμό των 78 χρόνων από την απελευθέρωση του ακριτικού μας νησιού. Τον κ. Παναγιωτόπουλο συνόδευαν ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και ο πρώην υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Αφού πρώτα παρακολούθησε το πρωί τον αγιασμό στα σχολεία του νησιού και την Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, μετέβη στο Ηρώο και κατέθεσε στεφάνι.

Από την επίσκεψή του δεν έλειψε το Στρατόπεδο Δυνάμεως Αμύνης Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης, ενώ επιβιβάστηκε και την Πυραυλάκατο «ΡΟΥΣΣΕΝ» που περιπολεί στην περιοχή.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης έστειλε και μήνυμα από το ακριτικό νησί:

«Με αισθήματα χαράς, αλλά και περισσότερο τιμής, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη Μεγίστη να εορτάσουμε την Επέτειο Απελευθέρωσης του νησιού κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αίσθηση είναι ότι δεν βρισκόμαστε σε μία εσχατιά της Ελλάδας, αλλά ακριβώς στο σημείο απ’ όπου αρχίζει η Ελλάδα και ο νησιωτικός χώρος της, ακριβώς όπως ο Έβρος είναι το σημείο όπου αρχίζει η Ελλάδα και ο χερσαίος χώρος της.

Πραγματικά είναι σπουδαίο για μας και τιμή μας να ερχόμαστε σε επαφή με αυτό τον τόπο, τους Ακρίτες του κι ένα σημείο στο οποίο η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πολύ δυνατά. Για εμένα προσωπικά υπάρχει η αίσθηση ότι δεν περιποιώ τιμή στο Καστελόριζο διότι παραβρισκόμαστε εδώ η Πολιτική και η Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επ’ ευκαιρία της Επετείου, αλλά η τιμή είναι δική μας να παραβρισκόμαστε σήμερα στο Καστελόριζο. Χρόνια πολλά!» .

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This