Τρομοκρατία με Drones! Ο βρώμικος ρόλος Τουρκίας – Ιράν και ο μεγάλος κίνδυνος

Η τρομοκρατία υψηλής τεχνολογίας απειλεί και την Ελλάδα

Must Read

Τον Μάιο, τα μέλη της Χαμάς η οποία ενισχύεται από την Τουρκία, χρησιμοποίησαν νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «ιρανικού τύπου» για πρώτη φορά. Είναι όμως κοινό μυστικό ότι το «ελευθέρας» που διαθέτουν τα μέλη της Χαμάς για να ταξιδεύουν στην Τουρκία και η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η βάρβαρη χώρα στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αφήνουν διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκή της Τουρκίας σε εκπαίδευση τρομοκρατών νέας γενιάς, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τα χτυπήματα τους.

Το Ισραήλ κατέρριψε τα συγκεκριμένα Drones χρησιμοποιώντας το σύστημα αεροπορικής άμυνας Iron Dome και άλλες μεθόδους κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Ένα ιρανικό drone, που απογειώθηκε από τη Συρία, διείσδυσε επίσης στον εναέριο χώρο του Ισραήλ τον Μάιο. Το Ισραήλ επίσης το κατέρριψε.

Ωστόσο, οι ιρανικές απειλές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και η χρήση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από ομάδες στο Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο και την Υεμένη έχουν γίνει χαρακτηριστικό της Μέσης Ανατολής τα τελευταία χρόνια.

Οι Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν αλλά και την Τουρκία στην Υεμένη χρησιμοποιούν συχνά drones εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. Το Ιράν χρησιμοποίησε drones για να επιτεθεί στο Abqaiq της Σαουδικής Αραβίας τον Σεπτέμβριο του 2019.

Επιπλέον, οι φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ στοχοποιούν συχνά τις αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας drones. Η επίθεση με drone στο Ερμπίλ στις 11 Σεπτεμβρίου ήταν το τελευταίο περιστατικό. Στην ίδια περιοχή όμως, οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποιούν συχνά αεροπορικές επιθέσεις και έχουν αποτυπώσει το ανάγλυφο της περιοχής, πράγμα που πιθανόν ενισχύει τους τρομοκράτες προκειμένου να εντοπίζουν και να πλήττουν αποτελεσματικότερα τους στόχους.

Ενώ η ανησυχία της Δύσης αναφορικά με την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία είναι διάχυτη, γι’ αυτό και έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, ουδείς τολμά να αναφερθεί στην πιθανότητα εκπαίδευσης τρομοκρατών στην χρήση Drones από τους Τούρκους!

Μέγιστη απειλή για την Ελλάδα

Με την ίδια ευκολία που οι τρομοκράτες κατευθύνουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, της σαουδικής Αραβίας και του βόρειου Ιράκ, στοχεύοντας ακόμα και αμερικανικές δυνάμεις, θα μπορούσαν να πλήξουν και την Ελλάδα.

Το γεγονός ότι η τουρκική βιομηχανία κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών δεν υπόκειται σε έλεγχο της Δύσης, ανοίγει διάπλατα την πόρτα για παράλληλη παραγωγή «αεροσκαφών αυτοκτονίας», κατασκευασμένων αποκλειστικά για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ένα τέτοιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορούσε κάλλιστα να πλήξει ελληνικούς στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους, υπό τον μανδύα της τρομοκρατικής επίθεσης. Όλοι όμως θα ξέρουμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, χωρίς την άμεση εμπλοκή της Τουρκίας.

Πριν φτάσουμε σε τετελεσμένα, θα πρέπει να αντιδράσουμε σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί η πολιτισμένη ανθρωπότητα να επιτρέπει στην βάρβαρη Τουρκία να διαθέτει τέτοιες δυνατότητες παραγωγής όπλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες.

Ειδάλλως θα βρεθούμε στην εφιαλτική πραγματικότητα, 100 χρόνια μετά τους Τσέτες που κατέσφαξαν τους Έλληνες της μικράς Ασίας, να έχουμε Τσέτες που θα διαθέτουν υπερόπλα ικανά χτυπήσουν στόχους εντός Ελλάδας.
Και αυτές οι επιθέσεις δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν, όσα Ραφάλ και αν αγοράσουμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This