Οι Τούρκοι πολιορκούν την Κρήτη! Γιατί ακριβώς πανηγυρίζαμε για την Σούδα;

Must Read

Ήταν πέρσι τέτοιο καιρό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόταν την στρατιωτική βάση της Σούδας. Δήλωνε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Η Σούδα αναδεικνύεται ως το πιο στρατηγικό σημείο της περιοχής. Συναντώνται τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ελλάδας»!

Σήμερα λοιπόν, έναν χρόνο μετά την διθυραμβική αυτή παρουσίαση, με τα μαχητικά των ΗΠΑ που θα πετούσαν μαζί με τα ελληνικά μαχητικά για να προστατεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα, ζούμε τη μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση μετά τον Αττίλα.

Οι τούρκοι πολιορκούν το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης! Η τουρκική φρεγάτα έχει φτάσει στα 6 ναυτικά μίλια και απαγορεύει σε ερευνητικό που επιχειρεί με ελληνική εντολή, να εξέλθει πέραν του ορίου που έθεσε ο ίδιος ο υπουργός επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης!

Δηλαδή, στη μία άκρη της Κρήτης έχουμε την πανίσχυρη βάση, που υποτίθεται θα αποτελούσε «προμαχώνα» υπεράσπισης των ελληνικών συμφερόντων και στην άλλη άκρη έχουμε την απόλυτη απειλή σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

Δεν μιλάμε για κάποια ακατοίκητη βραχονησίδα. Μιλάμε για την Κρήτη! Μιλάμε για την περιοχή που βρίσκεται στην άλλη άκρη της Σούδας!

Ο τουρκικός πολεμικό στόλος όμως ακάθεκτος, πολιορκεί, εξευτελίζει, εισβάλει στην πατρίδα μας. Λίγα μίλια ανατολικά της Σούδας. Λίγα λεπτά υπόθεση δηλαδή για να σηκωθούν τα μαχητικά, μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις που εδρεύουν εκεί και να στείλουν τους τούρκους από εκεί που ήρθαν, όπως θα γινόταν σε οποιασδήποτε άλλης μορφής αμυντική συμφωνία.

Προς τι οι διθύραμβοι λοιπόν κύριε Μητσοτάκη; Ποιους ακριβώς δουλεύατε; Γιατί δώσαμε γη και ύδωρ στις ΗΠΑ και μάλιστα ετοιμαζόμαστε να επεκτείνουμε την περιβόητη αμυντική συμφωνία για πέντε ολόκληρα χρόνια; Απέναντι σε ποιους αμυνόμαστε εάν όχι στους Τούρκους;

Η ειρωνεία είναι ότι ο πρωθυπουργός κατάγεται από την Κρήτη. Και θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που επέτρεψε την τουρκική εισβολή στο ίδιο του το νησί. Πρώτα με τα παράνομα μνημόνια και τώρα με την έμπρακτη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από τα τουρκικά πολεμικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This