Το ΝΑΤΟ καλωσορίζει τη… διαλειτουργικότητα του εξοπλισμού στην ελληνογαλλική συμφωνία

«Χλιαρή» αναφορά στην Τουρκία

Must Read

Για την αμυντική συμφωνία/συνεργασία της Ελλάδας με τη Γαλλία μίλησε η η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουντζέσκου, η οποία αφού καλωσόρισε «τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων», αναφέρθηκε και στο θέμα των S-400 της Τουρκίας.

«Αυτό που έχει σημασία για το ΝΑΤΟ είναι αυτός ο εξοπλισμός να είναι διαλειτουργικός, να μπορούμε να εργαστούμε μαζί και να επιχειρούμε παράλληλα. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων του ΝΑΤΟ σε αυτό το ζήτημα», είπε η Λουντζέσκου στην ΕΡΤ για την ελληνογαλλική συμφωνία.

Και σε αντιδιαστολή, αναφέρθηκε στους S-400 και την Τουρκία: «Ο γενικός γραμματέας και πολλοί σύμμαχοι είναι πολύ ξεκάθαροι ότι το ρωσικό σύστημα των S-400 δεν είναι διαλειτουργικό και δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ».

Για τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης Άμυνας, η εκπρόσωπος δεν απάντησε, αλλά αναφέρθηκε στις δαπάνες: «Το ΝΑΤΟ κάνει έκκληση στους Ευρωπαίους συμμάχους να κάνουν περισσότερα, εδώ και πολλά χρόνια. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο εκεί επενδύοντας πάνω από 2% του ΑΕΠ στην άμυνα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This