Πειρατεία στην ελληνική ΑΟΖ: Ο Ερντογάν στέλνει την TΡΑΟ για έρευνες ανατολικά του 28ου μεσημβρινού

Η ελληνική κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα...

Must Read

Νέοι προκλητικοί χάρτες Τούρκων ανατολικά του 28ου μεσημβρινού αποδεικνύουν τις προθέσεις των γειτόνων μας να «παίξουν με τη φωτιά» ακριβώς στο όριο της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, σε χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, προκειμένου να «οριοθετηθούν» οι περιοχές όπου η κρατική εταιρία πετρελαίου TΡΑΟ θα πραγματοποιήσει έρευνες, αποδεικνύεται ότι οι Τούρκοι δεν κάνουν βήμα πίσω, μετατρέποντας όλη την περιοχή από τον Βορρά της Κύπρου έως τον 28ο μεσημβρινό σε «οικόπεδα» που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν.

Ο χάρτης του Ερντογάν με τις παράνομες έρευνες

Είναι σαφές ότι η νέα τουρκική πρόκληση εντάσσεται στις προσπάθειες του καθεστώτος Ερντογάν να «αποδείξει» στην αντιπολίτευση, που τον κατηγορεί ως… υποχωρητικό έναντι της χώρας μας, ότι είναι αρκούντως «σκληρός» και σε καμία περίπτωση δεν… αφήνει πίσω τις οθωμανικού τύπου φαντασιώσεις περί «γαλάζιας πατρίδας», που, από ό,τι φαίνεται, έχουν συνεπάρει ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο της γείτονος.

Πέραν όμως αυτού είναι σαφές ότι κάποιου είδους σύνδεση υπάρχει και με τις πρόσφατες απειλές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί οριοθέτησης ΑΟΖ από την Τουρκία και της κατάθεσης χαρτών με τις περιοχές που οι Τούρκοι θεωρούν ότι μπορούν να εγκολπωθούν σε αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Οκτωβρίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πως «ενώ η κήρυξη υφαλοκρηπίδας είναι αρκετή για όλα τα πλούτη κάτω από τη θάλασσα, ιδιαίτερα για τους υδρογονάνθρακες, η κήρυξη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης είναι σημαντική για την αλιεία». Επισημαίνοντας ότι αυτό ισχύει ήδη στον Εύξεινο Πόντο, ο κ. Τσαβούσογλου είπε: «Μπορούμε να το δηλώσουμε και στη Μεσόγειο. Εάν η αλιεία είναι ένας σημαντικός τομέας και προτεραιότητα για εμάς στη Μεσόγειο και υπάρχει τέτοια ανάγκη, θα γίνει. Πρέπει να ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα γι’ αυτό, αλλά επειδή δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη στη Μεσόγειο, δεν έχει δηλωθεί αποκλειστική οικονομική ζώνη. Μπορεί όμως να γίνει».

Το χειρότερο όμως πλέον είναι ότι αυτού του είδους οι προκλήσεις θεωρούνται σχεδόν… ρουτίνα από την ελληνική πλευρά, που δείχνει να αδιαφορεί για τις πέραν του 28ου μεσημβρινού δραστηριότητες του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This