Τρίτη 11/5/2021

Μήνυμα Πάιατ (και) προς την Τουρκία: «Η ελληνική κυριαρχία είναι αναμφισβήτητη»

«Η ελληνική κυριαρχία είναι αναμφισβήτητη», τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019.

Αναλυτικά, «η ελληνική κυριαρχία είναι αναμφισβήτητη και αναγνωρίζεται σίγουρα από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Πάιατ, για να προσθέσει διαπιστωτικά, «συνεπώς δεν θα προβληματιζόμουν ιδιαίτερα για τους χάρτες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν είχε φωτογραφηθεί στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της χώρας του, μπροστά από χάρτη που εμφάνιζε ελληνικά νησιά υπό τουρκική κατοχή, για να του απαντήσει ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, «τα σύνορα των κρατών δεν καθορίζονται με όποιο χάρτη θέλει να ζωγραφίσει ο καθένας, αλλά βάσει του διεθνούς δικαίου».

Συνάντηση Πάιατ – Τασούλα στη Βουλή

Επίσης σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής  Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε με τον κύριο Πάιατ τον οποίο δέχθηκε στο Γραφείο του στο Κοινοβούλιο.

Μετά το πέρας της μεταξύ τους συζήτησης οι δύο άνδρες δήλωσαν:

Κ. Τασούλας: «Χαίρομαι που σας υποδέχομαι, εξοχότατε κύριε Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων. Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση και συνεχίζουμε για να δυναμώσουμε περαιτέρω την καλή σχέση που διατηρεί η Πρεσβεία των ΗΠΑ με τη Βουλή των Ελλήνων».          

GPyatt: «Είναι ιδιαίτερη τιμή, κύριε Πρόεδρε, που βρίσκομαι στο επίσημο γραφείο σας. Σας είμαι ευγνώμων για τη στήριξή σας σε όσα κάνουμε για την οικοδόμηση της σχέσης μας σε θέματα ασφάλειας και για την πολιτική μας σχέση. Χαίρομαι πολύ που συναντήσατε τον Αντιπρόεδρο κ. Pence κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην Πολωνία. Σας ευχαριστώ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ