Δευτέρα 14/6/2021

Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα! Ξημερώματα ο «Πορθητής» ξεκίνησε για νέα γεώτρηση

Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα και προκαλεί σε όποιο επίπεδο μπορεί! Μετα τις δηλώσεις Ερντογάν για το μεταναστευτικό και τις απειλές προς Ελλάδα και Ευρώπη, χθες τα ξημερώματα δόθηκε εντολή στον «Πορθητή» να ξεκινήσει και δεύτερη γεώτρηση έξω από τα αδειοδοτημένα οικόπεδα της Κύπρου, αλλά σε αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα.

Και λέμε αμφισβητούμενα διότι εάν η Τουρκία θεωρεί πως το συγκεκριμένο σημείο ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα τότε αυτόματα αμφισβητεί πως η κυπριακή ΑΟΖ εφάπτεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο «Πορθητής» βρίσκεται σε απόσταση 45 ναυτικών μιλίων (75 χιλιομέτρων) δυτικά της Πέγειας.

Η νέα παράνομη τουρκική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ έγινε τα ξημερώματα, στο σημείο «Αλάνια-2», 3,5 ναυτικά μίλια βόρεια από την προηγούμενη γεώτρηση που πραγματοποιήθηκε από τις 3 Μαΐου μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου.

Η γεώτρηση στο σημείο «Αλάνια-2», σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστεί 56 μέρες και συγκεκριμένα μέχρι και την 1η Νοεμβρίου.

Χθες, το γεωτρύπανο βρισκόταν σε διαδικασίες σταθεροποίησης στο νέο σημείο, αναφέρει το philenews.com.

Στον αντίποδα, το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο, το «Γιαβούζ» συνεχίζει επίσης την παράνομη του δραστηριότητα νότια του ακρωτηρίου του Αποστόλου Αντρέα και εντός της Κυπριακής υφαλοκρηπίδας, ενώ το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις τελευταίες μέρες τη διενέργεια παράνομων σεισμογραφικών ερευνών εντός του τεμαχίου 9 της κυπριακής ΑΟΖ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ