ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ; Η Τουρκία ανοίγει Προξενείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο!

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της Τουρκίας να μετατρέψει τις σχέσεις με τα Κατεχόμενα, με το σκεπτικό Μονακό – Γαλλίας ώστε να το εκπροσωπεί στις διεθνείς σχέσεις, εαν και τα κατεχόμενα δεν έχουν αναγνωριστεί. Στο πλαίσιο αυτό ο Μελβούτ Τσαβούσγλου σε επίσκεψή του στα κατεχόμενα ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα ανοίξει Προξενείο στην Αμμόχωστο!

Όπως είπε ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε Τούρκους έποικους, σε χωριά της κατεχόμενης Καρπασίας, «πρόξενος» θα είναι ο Τούρκος διπλωμάτης Κασίμ Κανμπάν.

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, λίγες ώρες μετά τους εκβιασμούς του Ταγίπ Ερντογάν για το προσφυγικό, ο υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε νέες απειλές.

«Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει από τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Θα πρέπει να μάθετε να μοιράζεστε» συμπλήρωσε.

«Κανείς δεν μπορεί είτε είναι η Ελλάδα, είτε η ΕΕ να ανακατευτεί στις δραστηριότητές μας εδώ. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μάθετε να μοιράζεστε», είπε πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα, πως η τουρκική πλευρά έκανε προσφορά μια για «δίκαιη» – όπως την αποκάλεσε – μοιρασιά των κοιτασμάτων, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά την απέρριψε.

Τέλος, αναφερόμενος στο Κυπριακό επανέλαβε πως «δεν έχει υπάρξει λύση με υπαιτιότητα της Λευκωσίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This